Birtane, hayvan pazarını ziyaret etti

Birtane, hayvan pazarını ziyaret etti

BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, Ardahan yolu üzeri Hüseyin Atak Bulvarı üzerinde bulunan hayvan pazarını ziyaret ettiler.

Birtane, hayvan pazarını ziyaret etti

BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, Ardahan yolu üzeri Hüseyin Atak Bulvarı üzerinde bulunan hayvan pazarını ziyaret ettiler. İthal hayvanlardan dolayı sıkıntılar içerisinde olduklarını belirten esnaflar, BDP’lilere konuyla ilgili sorunlarını anlattılar.

BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, BDP Kars İl Başkanı Turgut Taşkıran, BDP üyelerinin yanı sıra partililerin de iştirak ettiği ziyarette ot ve samanın pahalılığı dillendirildi. Bu pahalılık yüzünden besicilik yapamadıklarını söyleyen esnaflar kış mevsimin de bir hayvanı yaza çıkarmak için bir hayvanı satmak gerektiğini belirttiler.

Esnafın sorunlarını dinleyen BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, dile getirilen sorunları defalarca Meclis’e taşıdıklarını belirterek, sorunlara ilişkin soru önergesi ile araştırma önergesi verdiklerini söyledi. Birtane, “AKP’li Kars milletvekilleri, Meclis’te Kars’ın hiçbir sorunun olmadığını, hayvancılıkta hiç bir sorunun bulunmadığını söylüyorlar. Biz BDP olarak Meclis’te en güçlü muhalefetiz. Türkiye’nin neresinde olursa olsun bütün sorunları elimizden geldiğince dile getiriyoruz ve getirmeye de devam edeceğiz. Buradaki hayvan pazarının yetersizliğini defalarca vurguladık. İçişleri Bakanlığı tarafından soru önergelerimize verilen cevaplarda ‘Kars’ta hayvancılık başta olmak üzere hiçbir sorun yok’ deniliyor. Bizler buradan bir kez daha dile getiriyoruz. Gelin burada bu esnafın haline bakın.” dedi. kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler