'Bize düşen; insanlığa fayda sağlayacak yatırımlara öncülük etmektir'

'Bize düşen; insanlığa fayda sağlayacak yatırımlara öncülük etmektir'

AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, “Bize düşen, bize bu toprakları bahşedenlere yakışır bir şekilde anlamlandırmak, insanlığa ve ülkemize fayda sağlayacak yatırımlara öncülük etmektir.” dedi.

'Bize düşen; insanlığa fayda sağlayacak yatırımlara öncülük etmektir'

AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, “Bize düşen, bize bu toprakları bahşedenlere yakışır bir şekilde anlamlandırmak, insanlığa ve ülkemize fayda sağlayacak yatırımlara öncülük etmektir.” dedi.

Milletvekili Kılıç, Sarıkamış ilçesinde boy gösteren turizm yatırımlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, Sarıkamış’ta sadece 2014 yılında yapılan yatırımın toplam değerinin 350 milyon TL olduğunu söyledi. Kılıç, “Bundan birkaç yıl önce bu para o kadar büyük bir paraydı ki; Türkiye Cumhuriyeti bir yılda dış yatırım alarak o kadar kapı çalmasına rağmen alabildiği paranın toplamı bu kadardı. Şimdi şükürler olsun bunu sadece bir ilçesine yatırım yaptıracak hale geldi. Bu çok anlamlı bizim için. TKDK Türkiye de 2.5 milyar Euro’luk destek sağlıyor. Bunun 575’i Avrupa Birliği katkısı, % 25’i devlet katkısıdır. Şöyle yapmak lazım; bu kredilerden mümkün olduğu kadar yararlanıp bölgemize hayırlı hizmetlere dönüştürmek lazım.”

Bu çağrıyı Kafkas Haber Ajansı aracılığı ile bütün bölge halkına yapmak istediğini de belirten Kılıç, Bu tür kurumların ve iyi niyetli hükümetimizin girişimlerinden, desteklerinden yararlanmak için elinizden gelen bütün gayret ve cesareti göstermemiz gerekiyor. Sarıkamış’ta kısa süre açtığımız tesis de bölgeye destek sağlayacak ve bölgede yaşayan insanların yaşam kalitelerini arttıracaktır. Sadece insanların Sarıkamış’tan geçerken el sallayarak geçtikleri yer olmaktan çıkaracak. Buradaki insanların birikiminden, ülkenin her tarafındaki insanların birikiminden burada insanımızın hayatına katkı sağlayacak şekilde kalmasını sağlayacak ve her gelen insanımız da bu maneviyatı görecek. Sarıkamış’ın ulviyatını görecek ve burada bize bu vatanı bahşedenlere bir kere dua ettirebilsek bunun maneviyatından da herkes yararlanabilecek. Bu manda bu cesareti gösteren, bu bölgeye katkıda bulunan bütün yatırımcılara bekledikleri bütün kazançları sağlamalarını diliyor ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum.”

Kılıç daha sonra şunları söyledi:

“^Biz buranın kıymetini bilenlerdeniz çünkü biz milletvekili olmadan önce bizimde güzel günlerimiz oldu, burada kayak yapmaya vaktimiz oldu. O yüzden eksikliklerini de bilen, insanların ihtiyaçlarını da bilen, Sarıkamış’a kayak yapmak için gelenlerin nelerin eksik olduklarını bilen, neyi görüp ve anlattıklarını da bilen birisiyim. Vekil olduktan sonra birazda ev sahibi olduktan sonra sizinde katkılarınızla, destekleriniz ile bu eksiklikleri elimizden geldiğince hızlı bir şekilde gayret ve cesaretle giderdik. Ve bunların da bugün yatırıma ve hizmete dönüştüğünü görmekten de son derece mutluyuz. Sarıkamış maneviyatı ve ulviyatı yüksek olan topraklardır. Aynı zamanda bir başka sermayesi de kış turizmi. Bundan bölgemiz ne kadar yaralanabilirse, bu toprakları bize emanet eden şehitlerimizde buraları inşa etmemizi beklerler, hayat dolu bir yer haline getirmemizi beklerlerdi. Ve buna layık olacak bir gelecek içinde buraların yatırımla donatılması gerekiyor. İnşallah buna uygun yatırımlar, faaliyetler her geçen gün artacak. Ve ben buradan Sarıkamış’a gelmeyi düşünenlere daha önce ki yapmış oldukları taahhüdü yeniliyorum; Kayakseverler, seyahatı severler, turizmin içerisinde bulunan insanlar bir kere Sarıkamış’a gelin. Eğer burayı beğenmeden bir eksiklik görerek dönerseniz bütün masraflarınızı gönüllü olarak eskiden tek başıma üstleniyordum şimdi Ahmet bey ile üstleniyoruz diyorum. Herkesi Sarıkamış’a bekliyoruz.” kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler