Bölücü Parlamentoya Sahte Seçim!

Bölücü Parlamentoya Sahte Seçim!

Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu, Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığının açıklamasını kamuoyuyla paylaştı.

Basında verilen bilgilere göre 3 Mayıs 2015 tarihinde Ermenistan tarafından Azerbaycan'ın işgal edilmiş topraklarında kurulan sözde bölücü rejimin “parlamentosu” na sahte “seçim” ler yapıldı.

Bu “seçimler” Azerbaycan Cumhuriyeti Anayasası ve uluslararası hukuk kural ve ilkelerinin açık şekilde ihlalidir ve bu nedenle bu “seçim” in hiçbir geçerliliği olamaz.

Avrupa Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı, NATO ve AGİT Minsk Grubu Eşbaşkanları statüsünde ve bireysel biçimde Rusya Federasyonu, Fransa ve ABD ve birçok diğer devletler tarafından verilen açıklamalarda yansıdığı gibi, uluslararası toplum bu sahte “seçim” lerin redd edilmesinde ve korkunç etnik temizleme ve uluslararası hukukun zorunlu standartların bozulması ile birlikte olunarak, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğüne karşı güç işletilmesi sonucunda oluşan durumu meşru olarak tanımamakta esaslı şekilde Azerbaycan Cumhuriyeti ile dayanışma içinde olmuştur.

Bu provokasyonlu adım Ermenistan'ın silahlı çatışmanın siyasal çözümüne gerçekten ilginç olmadığını bir kez daha net bir şekilde gösterir ve bunun karşılığında Ermenistan gerginliği artırmak, işgal edilmiş bölgelerde geniş çaplı askeri tatbikat yapmak, işgal altındaki toprakların demografik, kültürel ve fiziksel karakterini değiştirmek, ekonomik ve diğer faaliyetler, özellikle son amaç olarak “oldu bitti” durumunu uygulamak için Ermeni nüfusunun bu bölgelere aktarılması yoluyla işgal politikasının sonuçlarını ve saldırgan niyetlerini odaklanması için sürekli adımlar atıyor.

Azerbaycan Cumhuriyeti topraklarının işgali ile hiçbir zaman barışmayacağını bir kez daha beyan ediyor. Sorunun çözümü sadece uluslararası düzeyde tanınmış sınırları dahilinde Azerbaycan'ın egemenliği ve toprak bütünlüğü içinde mümkündür.

Sorunun çözümünün ilkesel temeli BM Güvenlik Konseyi'nin 822 (1993), 853 (1993), 874 (1993) ve 884 (1993) ve BM Genel Kurulu 62/243 (2008) kararlarında tespit edilmiştir. Bu belgeler Azerbaycan'a karşı güç işletilmesi ve topraklarının işgalini kınar ve Azerbaycan'ın egemenliği ve toprak bütünlüğü ve uluslararası düzeyde tanınmış sınırlarının dokunulmazlığını bir daha onaylar. Bu kararlarda BM Dağlık Karabağ bölgesinin Azerbaycan'ın ayrılmaz bir parçası olduğunu bir kez daha teyit ediyor ve Azerbaycan'ın bütün işgal altındaki topraklarından işgal güçlerinin derhal, tam ve koşulsuz çıkarılmasını gerektirir.

Ermenistan silahlı kuvvetlerinin yasadışı varlığının devam etmesi ve Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarında yasadışı faaliyetlerle ilgili uluslar arası düzeyde kabul edilmiş sınırları içinde egemenliği ve toprak bütünlüğünü korumak için Azerbaycan Cumhuriyeti'nin atmak zorunda kalabileceği adımların istenilen sonuçlarının sorumluluğu tam olarak Ermenistan Cumhuriyeti'nin üzerine düşecektir.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler