Bostankale’de Su Bayramı

Bostankale’de Su Bayramı

Bostankale Köyü'nde Su Bayramı

Bostankale Köyü’nde Su Bayramı

  Cumhuriyet tarihinden bu yana içme suyu bulunmayan Kars’ın Digor İlçesi’ne bağlı Bostankale Köyü’nde suyun açılışı bayram havasında yapıldı.

  Kurulduğu günden beri içme suyu olmayan köylerden Bostankale Köyü’nün su hasreti sona erdi. Yaklaşık 3 ay önce başlatılan içme suyu çalışmaları başta Digor Kaymakamı Serkan Şeker ve İl Özel İdare Teknik Ekibi’nin çabalarıyla olumlu sonuç verdi. Başarıyla sürdürülen çalışmalarla köyün suya olan asırlık hasreti de böylelikle noktalanmış oldu.

  Dün de Bostankale köylülerinin su sevincini paylaşmak üzere tüm ilçe protokolü ve civar köyler bir araya toplandı. Kaymakam Şeker’in beraberindeki heyetle köye girişiyle başlayan sevinç kesilen kurbanlarla devam etti. Kurdelelerin kesilmesiyle birlikte davul-zurna eşliğinde köyde adeta bayram sevinci yaşandı.

  Köylüler, içme suyu götürüldüğü haberi üzerine, daha önce köyden göç etmiş ailelerden köye dönüşlerin başladığını belirterek Kaymakam Serkan Şeker ve emeği geçen herkese teşekkür edip, hatıra fotoğrafı çektirdiler.

  Kaymakam Serkan Şeker, “Köylülerimizden bugüne kadar susuz kalmış olmalarından dolayı özür diliyoruz” diyerek hizmette emeği olan herkese teşekkür etti.

  Her köylünün evlerinde musluklardan su akmaya başladığını da ifade eden Şeker, yaklaşık maliyeti KDV hariç 223 bin TL olan Bostankale Köyü içme suyu işinin KDV hariç 147 bin TL’ye ihale edilerek tamamlandığını belirtti.


 

Önceki ve Sonraki Haberler