Bozdağ, Şansal'ın İddiası İçin Ne Dedi?

Bozdağ, Şansal'ın İddiası İçin Ne Dedi?

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, palalı şahsın CHP'li olduğu iddiasıyla ilgili olarak "ülkede nerede bir eylem oluyorsa CHP'liler de orada yer alıyor.

Bozdağ, Şansal'ın İddiası İçin Ne Dedi?

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, palalı şahsın CHP'li olduğu iddiasıyla ilgili olarak "ülkede nerede bir eylem oluyorsa CHP'liler de orada yer alıyor. CHP halkın partisi yerine eylem partisi haline geldi" dedi.
Bozdağ, Şansal'ın İddiası İçin Ne Dedi?
 

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, partisinin Genişletilmiş İl Divan Meclisi Toplantısı'na katılmak üzere geldiği memleketi Yozgat'ın Sorgun ilçesinde bir alışveriş merkezinin açılış törenine katıldı. Daha sonra Sorgun Belediye Başkanlığı'nı ziyaret eden Bozdağ, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ

Bir gazetecinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından pazartesi günü açıklanması beklenilen Demokratikleşme Paketi'nin içeriğinin sorulması üzerine Bozdağ, Demokratikleşme Paketi'nin yeni bir paket olmadığını AK Parti hükümetleri döneminde 11 yıldır Türkiye'de devam eden demokratikleşme adımlarından bir tanesi olduğunu belirtti.

Paketin detaylarının Türkiye kamuoyuyla paylaşılacağını hatırlatan Bozdağ, şöyle devam etti:

"Bu paylaşmadan sonra detaylar üzerinde daha sağlıklı bir tartışma yapılabilecektir. Paket Türkiye'nin doğusuyla, batısıyla, güneyiyle, kuzeyiyle 76 milyon Türk insanının tamamını etkileyecek bir pakettir. Demokratikleşme konusunda son derece önemli adımlar içermektedir. Bu adımlar üzerinde pazartesinden itibaren daha detaylı konuşma fırsatımız olacaktır.”

“ÜLKEDE NEREDE EYLEM OLUYOR CHP ORADA”

Bir gazetecinin Gezi olaylarında ortaya çıkan palalı şahsın Cumhuriyet Halk Partili olduğu iddia ediliyor sorusuna Bozdağ, “Bunu CHP'lilere sormak lazım çünkü iddiayı ortaya atan kamuoyunda CHP'li kimliğiyle tanındığı söylenen birisi. Gezi eylemlerine katılan birisi, onların kurduğu platformlara katılan birisi onlarla beraber hareket eden birisi. Şimdi palalı bir kişinin talimhanede meydana çıkacağını sonrada bu olayın AK Parti üzerine yıkılacağını bir CHP'liden duydunuz tanık olarak da CHP'nin Genel Başkan Yardımcısı'nı ve başka birilerini de söylüyor. Bu açıklamasını da mikrofondan yapıyor. Kamuoyuna açık bir ortamdan yapıyor yani iddiayı ortaya atan CHP'li birisi. Bu iddiaya yalan diyen yine CHP'li birisi benim anladığım kadarıyla yani bunu CHP kendi arasında çözmesi lazım. Çünkü Türkiye'nin neresinde bir kargaşa ortamı oluşturmak isteyen varsa oraya baktığınızda CHP'nin milletvekillerini, parti mensuplarını o olayların içinde önünde arkasında son zamanlarda daha fazla görür olduk yani CHP planların projelerin üretildiği ve bu plan ve projelerin hayata geçirilmesi için halktan oy arayışı içerisinde olan bir parti olmaktan adeta çıkmış görüntüsü veriyor. Yani ne partisi eylem partisi nerede bir eylem konuyor CHP'liler orada bitiveriyorlar. Ya içindeler ya önündeler ya arkasındalar eylemi başkaları ortaya koysa hemen o eyleme sahiplenme gayreti ve yarışı içerisindeler. Yani Cumhuriyet Halk Partisi eylem partisi haline gelmiş. Halbuki CHP halkın partisiyse bu halkın tamamını kucaklayan bir parti gibi hareket etmesi lazım şu anda gördüğümüz kadarıyla marjinal ve radikal hegemonyasında bir görüntü veriyor." şeklinde konuştu.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler