Bozkuş: “Kars Kültürel Özellikleriyle Ön Plana Çıkacak”

Bozkuş: “Kars Kültürel Özellikleriyle Ön Plana Çıkacak”

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, 6. Uluslararası Kars Aşıklar Bayramıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, Kars'ın kültürel özellikleriyle ön plana çıkacağını söyledi.

 

Namık Kemal Kültür Evinde aşıklık geleneği hakkında bilgi veren Başkan Bozkuş, “Kars denince kaşarı balı tescilli yapıları ve kültür varlıklarıyla değil özellikle ülkede sosyal anlamda da aşıklık geleneğini ve sosyal projelerle akla gelecektir. Aşıklık geleneğinin çok iyi noktada olduğunu bütün dünya ya ve Türkiye’ye duyurmamız lazım. Aşıklık geleneğinin ve aşıklık kültürünün yaşadığını ve yaşatmaya devam edeceğimizi diğer illerimizin de Kars’tsan örnek alacağını düşünüyoruz. Davet ettik davetimizi kabul ettiniz bizde Kars Belediyesi olarak Karslılar olarak sizlere layık olmaya çalışacağız ve bu sanatı sizlerin vasıtası ile 3 gün icra etmeye çalışacağız.”

 

Aşıklar Derneğine tahsis edilen Namık Kemal Kültür Evi’ne hayran kaldıklarını belirten aşıklar, böyle güzel bir yer görmedikleri dile getirerek, “Burası eşi olmayan bir aşıklık mekanı olacak. Buraya devam eden burayla sorumlu olan arkadaşlarımızın buraya yakışır şekilde bu geleneği devam ettirmelerini arzu ediyorum. Hiçbir yerde bir bir belediyede aşıklara böyle imkan sunulmadı” dediler.

 

Aşıklar Bayramı Atışma, Dudakdeğmez ve Divan dallarında yapılan yarışmalarla devam ediyor.

 

3 sürecek Aşıklar Bayramı Yarın Halk Eğitim merkezinde gerçekleşecek olan söyleşiler ve Kars Kalesinde yapılacak olan konserlerle devam edecek.

 

 

 

KHA

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler