Bozkuş, “Kendi Bordür ve Parke Taşımızı Kendimiz Üreteceğiz”

Bozkuş, “Kendi Bordür ve Parke Taşımızı Kendimiz Üreteceğiz”

Kars Belediyesi, yeni kurduğu tesislerde bordür ve parke taş üretmeğe başladı.

 

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, “Yaklaşık 700 bin TL’ye mal ettiğimiz makine ile bir günde 500 metrekare bordür ve parke taş üreterek devam eden asfalt çalışmalarımızla eş zamanlı olarak şehrin yollarını ve kaldırımlarını yeniden inşa ediyoruz.” dedi.

 

Şu ana kadar tamamlanan Atatürk, Kazım Paşa, Faikbey ve Halit Paşa caddelerinde asfalt çalışmalarında sırasında kullanılan bordürleri Köprüköy’den aldıklarını ve iki katın üzerinde mal ettiklerinin altını çizen Bozkuş, şunları söyledi:

“İlimizde belediyemiz tarafından başlatılan asfalt çalışmaları sırasında biten caddelerimizde Köprüköy’den iki kat maliyetle aldığımız bordürleri kullanıyorduk. Fakat Mezra bölgesinde bulunan Belediyemize ait Beton Santrali içerisinde yeni kurduğumuz beton parke taş makinesini faaliyete geçirdik. Şu anda ilimizde devam eden asfalt çalışmalarıyla birlikte İnönü Caddesi’nde ki bordür taşlarını kendimiz bu tesislerde üretiyoruz. Şu ana kadar Atatürk, Faikbey, Halit Paşa ve Kazım Paşa Caddelerinin bordür taşlarını Köprüköy’den getiriyorduk. Ama şu anda asfalt çalışmaları tamamlanan İnönü Caddesi’nin bordür taşlarını kendi imalatımız olan bordürlerle yaptık. Bu tesiste çeşitli beton parke taşlar üretebiliyoruz. Çünkü çeşitli kalıplarımız mevcuttur. Bu kalıplara göre istediğimiz şekilde ve ihtiyaca göre taş ve bordür üretebiliyoruz. Yani bundan bu yıl ve önümüz de ki yıl şehrin bütün caddelerinde yapımı eş zamanlı olarak devam eden asfalt çalışmalarıyla birlikte bordür ve kaldırım taşlarını kendimiz imal edeceğiz. Daha önce Erzurum’un Köprüköy ilçesinden ağır bir maliyetle getiriyorduk. Sonuçta taş olduğu için maliyeti de bir o kadar masraflı oluyordu. Bu makine yaklaşık olarak 600 ile 700 bin TL’ye mal oldu.”

 

DİĞER BELEDİYELER, KAMU VE ÖZEL SEKTÖR İÇİNDE PARKE VE BORDÜR ÜRETECEĞİZ

Sadece Kars Belediyesi’ni değil, diğer belediyeler, kamu ve özel sektörlerinde beton ve parke taşlarını üreteceklerini belirten Bzokuş daha sonra şunları kaydetti.

“Beton parke taş ve bordür üretecek. Burada sadece belediyemizin değil diğer belediyelerimizin ve kamu kuruluşlarımız ve özel sektör içinde üretim yapacak. Bu makine günlük olarak 500 metrekareni üzerinde beton parke taş üretebilecek kapasitededir. Çok kısa süre önce faaliyete geçirdik. Bu konuda artık dışa bağımlı değiliz kendi ilimizde kendi tesislerimizde ürettiğimiz bordürleri kendi ilimizde kullanıyoruz. Yani belediyemizin hem bordür, parke taş ve asfalt makinesine sahip olması oldukça mutluluk vericidir. Daha önceki ihtiyaçlarımız için bir bölüm ihtiyacımız için Köprüköy’den 66 milyar liralık bordür aldık. Oysa kendi tesislerimizde ürettiğimiz taşlarıysa 30 milyara mal ettik. Bu da gösteriyor ki yarı yarının üzerinde kazancımız var. Ayrıca zaman kaybı ve araçlarımızın yıpranmaması da bir o kadar önem arz etmektedir. Ayrıca buradan kendi araçlarımızla nakledebiliyoruz veya çok ucuza nakliye aracı da kiralayabiliyoruz”

 

yes.20110827232645..jpg

 

yes.20110827232722..jpg

 

 

 

KHA

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler