Bozkuş: “Sorunlara Kalıcı Çözümler Buluyoruz”

Bozkuş: “Sorunlara Kalıcı Çözümler Buluyoruz”

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, “İlimizin sorunlarına kalıcı çözümler bulalım” sözüyle bu yola çıktıklarını belirterek, “Yani popülist politikadan uzak günü birlik çözümler yerine reel çözümler hedefledik.” diye konuştu.

 

Başkan Bozkuş, Kars’ın genel sorunları içerisinde yer alan su ve kanalizasyondan işe koyulduklarını belirterek, “Bu anlam içerisinde geçerliliğini yitirmiş görev yapamaz durumdaki su ve kanalizasyon şebekesine, ilimizin su ihtiyacını karşılayacak isale hattına, içme su ve atık su arıtma tesislerine, hayvan pazarına, belediye binasının yapımına, kentsel dönüşüm projesi kapsamında gecekondu konutlarının sağlıklı konutlara dönüştürülmesine, mezbahane ve halk ekmek fabrikasının, hayvan barınağının yeniden yapılmasına Serhat ilimizin açık hava kültür müzesi ve turizm alanına ait kentsel tasarım projesinin hazırlanmasına önem verdik. Bu projelerden bir kısmını tamamladık. Bir kısmının çalışması devam ediyor. Bir kısmı da ihale aşamasında” dedi.

 

Cadde ve sokaklardaki bozukluklara da değinen Başkan Bozkuş, “Devam etmekte olan su ve kanalizasyon şebeke çalışmalarından dolayı cadde ve sokaklarımızdaki, önceden de bozuk olan bir kısmını da çalışmalarımıza bağlı olarak biraz daha bozulmuştur. Her şeyin bir bedeli olduğu gibi bu tür altyapı çalışmalarının da olumsuz etkisi olacaktır. Bunu hep birlikte sabırla karşılamak zorundayız. Aksi takdirde insan sağlığını tehdit eden bir su şebekesiyle Kars halkına hizmet etmeye devam edecektik. Toprak altı altyapıyı tamamlamadan üst yapı da yapılacak çalışmaların kalıcı çözümler olmayacağını düşündüğümüzden Kars halkı adına tahsis edilen paranın yanlış anlam içerisinde kullanılmasına da izin veremezdik.” diye konuştu.  

 

Dün açılışı yapılan Asfalt Şantiyesiyle ilgili de bilgi veren Bozkuş, “Asfalt tesisinde altyapı çalışmalarından dolayı da önceden bozuk olan yolların 20 santim kalınlığında sıcak asfaltla yapılmasını sağlayacağız. 2011 yılı içerisinde yaklaşık 12 kilometre uzunluğunda 6 caddemizde asfalt çalışması yapılmasını planlayarak ihalesini yaptık. İhalesi yapılan, ödenek sorunu olmayan yollarımızın asfalt yapımı işine en kısa süre içerisinde hava şartlarına göre başlayacağız.” şeklinde konuştu.  

 

Bozkuş daha sonra şunları söyledi:

“Yüzde 3 nemli malzemede yüzde 120 ton kapasiteli elek tartım sistemli, otomatik kontrollü asfalt plenti tesisi yaklaşık 10 bin metrekare alan üzerine kurulmuştur. 4 adet soğuk av ünitesi, kurutucu, sıcak elvatörü karış kılıcı kurutucu kompresör sistemi, kumanda sistemi, stop silosu, 2 adet 50 tonluk asfalt spot tankı, 1 adet 10 tonluk asfalt servis tankı komple kızgın yağ sistemi, kuru tip filtre filler beslenme sisteminden ibarettir. Saatte yüküm sıcaklı karışım çıkartabilecek asfalt plenti 1 milyon 50 bin TL ye alınmış olup belediyemizin teşvik belgesi olduğundan dolayı KDV ödemedik. Bununla birlikte ayrıca TMT temel tabaksı yapılmasının için 400 ton/ saat kapasiteli mekanik plent 160 bin ve KDV ye alınmış olup montaj aşamasındadır. Ayda 43200 ton asfalt üretimi yapılarak gerek ilimizin gerekse ilçelerimizin sorununu çözecektir.”

 

Bozkuş ayrıca, “Bugün personelinin maaşını ve borçlarını ödeyen kurumsal yapıya kavuşan her yerde itibarı olan bir kamu kuruluşu haline geldik.” diye konuştu. 

 

 

KHA

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler