Bozkuş'tan Yol ve Su Açıklaması

Bozkuş'tan Yol ve Su Açıklaması

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kars'ın her geçen gün gelişmesinden ve güzelleşmesinden rahatsız olanların olduğunu belirtti.

Yıllarca Kars’a çivi çakmayanların, Kars’ın gelişmesine katkıda bulunmayanların gelişen Kars’ın önünü kesmek için yoğun çaba sarf ettiklerini kaydetti.

Bozkuş, son günlerde ortaya atılan “yollar köstebek yuvasına döndü” ve “Kars’ta sular akmıyor” yönünde yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve bu tür haberlerin sadece kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğuna dikkat çekti.

Nevzat Bozkuş, Kars tarihinde yapılmayan yatırımların AK Parti iktidarı döneminde yapıldığını ve belediyenin de bu süreçte Kars’ın çok önemli sorunlarını çözdüğünü ifade etti.

Kar yere düşene kadar yol ve kaldırım çalışmalarının devam edeceğini vurgulayan Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş; “Kars’a yıllarca neden çivi çakılmadığını şimdi daha iyi anlıyorum. AK Parti iktidarıyla adeta gelişen ve büyüyün Kars birilerini rahatsız ediyor. Öyle ki, ‘yollar köstebek yuvası’ ve ‘sular akmıyor’ diye haber yapabiliyorlar. Oysa haber yapılan yerin hemen yanı başında yapılan yol ve kaldırım çalışmasını görmüyorlar, görmek istemiyorlar. İşlerine gelmiyor. Ancak bu kadar olur. Kars’ta yıllarca geçmişten günümüze kadar vatandaşlar mahalle çeşmelerinden sularını dolduruyor. Bu bir gelenek haline gelmiştir. Yani sular akmadığından değil, alışkanlık haline geldiğinden vatandaşlar mahalle çeşmelerine yöneliyor” dedi.

KARSLILAR İTİBAR ETMİYOR

Ataların ‘taş yerinde ağırdır’ sözünü de hatırlatan Başkan Bozkuş, Kars’ta vatandaşların önünü açtıklarını, bunun çok olumlu olduğunu ve kentin her tarafında binaların yükseldiğini söyledi.

Bozkuş; “Biz doğru işler yapıyoruz. Yapılan işler ortaya çıktıkça bunu kabullenemeyenler var. Yapılan işlerin tam aksine geçmiş dönemden kalan ve adeta yap-boz tahtasına dönmüş yerleri haber olarak yapmaya çalışıyorlar. Ama halkımız buna itibar etmiyor. Bu insanların gözünü hırs bürümüş, gözleri görmüyor. Her geçen gün daha basit duruma düşüyorlar. Bunlara artık Karslılar itibar etmiyor. İşte ‘taş yerinde ağırdır’ sözü bu zihniyette insanlar için geçerlidir. Biz gülüp geçiyoruz. Ve işlerimize bakıyoruz. Zaten bu tür şeylere kafa yormuş olsaydık iş yapamaz duruma düşerdik. Her şeye rağmen, bu kadar olumsuzluğa rağmen Kars büyüyor ve gelişiyor” diye konuştu.

KARS’A GELENLER KARS’IN BÜYÜDÜĞÜNÜ ÇOK AÇIK VE NET GÖRÜYOR

Kars’ta hükümetin projelerinin tek tek ortaya çıkması, belediyenin yatırımlarının ortaya çıkması karşısında ne yapacaklarını şaşıranların yıllarca her dönem vatandaşların yaz kış demeden giderek evlerine su taşıdıkları mahalle çeşmelerini ‘Kars’ta sular akmıyor’ başlıklarıyla vererek akan suyu akmıyor göstermek isteyenler olduğunu ve vatandaşların bu duruma güldüğüne dikkat çeken Bozkuş; “Bu nasıl zihniyet. Kars’ta belirli noktalar var. İnsanlar buralara yaz kış demeden giderler su doldururlar ve evlerine götürürler. Bu her dönem olan hatta yıllardan beri Karslıların alışıla gelen bir geleneğidir. Ama bunu sular akmıyor diyerek göstermek istiyorlar. Nerede su akmıyor? Hangi mahallede su akmıyor? Açıkça bunu göstere bilirler mi? Ama bunların amacının ne olduğunu, ne yapmak istediklerini herkes çok iyi biliyor. Bu kadar basit şeylerle uğraşanların gerçekten Kars’ın sorun ve sıkıntılarına vurgu yapmalarını isterdim. Bu şekilde hem Kars’a, hem de kamuoyuna daha sağlıklı bilgiler aktarılarak bu şehrin kalkınması katkıda bulunabilirlerdi. Maalesef bu zihniyetteki insanlar sadece Kars’a zarar veriyorlar. Ama Kars’a gelenlerden biz olumlu izlenimler alıyoruz. Kars’ın gelişip ve büyüdüğünü onlar çok iyi analiz edebiliyorlar. Kısacası arife tarif gerekmez. Biz Karslılara, Karslılar bize inandı. Biz onlar için, Kars için çalışıyor” şeklinde konuştu.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler