BTC’den Ardahan'da Toplumsal Kalkınmaya Destek

BTC’den Ardahan'da Toplumsal Kalkınmaya Destek

12-20 Nisan 2014 tarihleri arasında Kars KOSGEB İl Hizmet Müdürlüğü ve Proje Koordinatörlüğü tarafından Ardahan'da düzenlenen eğitim programında başarılı olan 30 katılımcıya sertifika verildi.

BTC’den Ardahan'da Toplumsal Kalkınmaya Destek

Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Ham Petrol Boru Hattı Şirketi tarafından desteklenen, Atatürk Üniversitesi, Kafkas Üniversitesi ve Ardahan Üniversitesi işbirliği ile yürütülen “Erzurum, Kars ve Ardahan İlleri Toplumsal Kalkınma Girişimi Projesi” kapsamında gerçekleştirilen ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı’ tamamlandı. 12-20 Nisan 2014 tarihleri arasında Kars KOSGEB İl Hizmet Müdürlüğü ve Proje Koordinatörlüğü tarafından Ardahan’da düzenlenen eğitim programında başarılı olan 30 katılımcıya sertifika verildi. 

Ardahan Üniversitesi konferans salonunda düzenlenen törene Ardahan Vali Vekili Deniz Pişkin, Vali Yardımcısı Kadir Taner Eser, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, KOSGEB Başkan Yardımcısı İhsan Solmaz, Kars KOSGEB İl Hizmet Müdürü Mustafa Işık, Ardahan KOSGEB İL Hizmet Müdürü Ramazan SİVRİ, BTC Şirketi Toplumsal Yatırım Programı Koordinatörü Duygu Güven, Proje Koordinatörü Prof. Dr. Mükerrem Kaya ve kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri katıldılar.

Tören de konuşan Proje koordinatörü, Prof. Dr. Mükerrem Kaya, BTC ham petrol boru hattının Azeri petrollerinin Gürcistan üzerinden Ceyhan’a aktaran kurumsal bir şirket olduğunu ve bu şirket tarafından hattın geçtiği güzergâhta sosyal sorumluluk projesinin uygulamaya konulduğunu ifade etti.

Kaya, ’’seracılıktan süs bitkileri yetiştiriciliğine kadar, meslek edindirme de girişimcilik eğitimine kadar projeler yapmaktayız. Proje kapsamında İş gücü ve istihdama katkı amacıyla eğitim verilmekte.Daha önce Karsta benzer bir eğitim verildi ve devamında Aşkale ile Ardahan da da böyle bir eğitim verilerek kursiyerlerin kendi iş yerlerini açabilmek için gerekli alt yapıyı almaları sağlanmaktadır.’’ Dedi. 

Ardahan Vali Vekili Deniz Pişkin ise yaptığı konuşmada, “Toplumsal kalkınmaya en fazla ihtiyaç duyan illerin başında Erzurum, Kars ve Ardahan gelmektedir. Bu anlamda böyle bir eğitim ile insanlarımıza girişimcilik ruhu kazandıran Ardahan Üniversitemizi, Kafkas Üniversitemizi ve KOSGEB yetkililerini kutluyorum. Bu projenin bir başlangıç olmasını ve bundan sonrada sosyal sorumluluk anlamında çeşitli projelerin hayata geçirilmesini Ardahan halkı olarak beklemekteyiz. Bugün verilen sertifikaların iş hayatında da gerçek manada karşılığını bulmalarını temenni ediyorum. Kursiyerlerimizi kutluyor ve sertifikalarının hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kursta başarılı olan 30 kursiyere sertifikaları verildi. iha

Önceki ve Sonraki Haberler