Bu Benim Bayramım...

Bu Benim Bayramım...

4 yaşındaki Nisanur'u tören alanından alamayan 60 yaşındaki Mecdiyan Topçu akla karayı seçerken, 3.5 yaşındaki asker kıyafetli Emir Akbulut ise tören boyunca müzik eşliğinde durmadan yürüyerek dikkatleri üzerine çekti.

Bu Benim Bayramım...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yurt genelinde olduğu gibi Kars’ta da renkli görüntüler eşliğinde kutlandı. Törende öne çıkanlar ise maskotlar oldu. 4 yaşındaki Nisanur’u tören alanından alamayan 60 yaşındaki Mecdiyan Topçu akla karayı seçerken, 3.5 yaşındaki asker kıyafetli Emir Akbulut ise tören boyunca müzik eşliğinde durmadan yürüyerek dikkatleri üzerine çekti.

Şiirlerin okunduğu, konuşmaların yapıldığı Hükümet Konağı önündeki törende halk oyunları gösterileri ve türkü konserleri de yapıldı. 7’den 70’e kutlamaları izlemek için alana gelenler donduran havaya aldırmadan gösterileri izlediler. Öğrenciler ve aileler, “Meteoroloji hava soğuk ama bayram havası sıcak” diyerek coşkunun tüm soğukluğu unutturduğuna dikkat çektiler. Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’nın halaya katılarak öğrenciler ile el ele oynadığı törenin en renkli görüntülerini ise maskotlar oluşturdu. Biri 4 yaşındaki Nisanur Topçu diğeri de 3.5 yaşındaki Emir Akbulut. Nisanur Topçu, dans gösterisinde sahne alan ablasının yanına gitmekte diretince iş babaannesi Mecdiyan Topçu’ya düştü. 60 yaşındaki Mecdiyan nine torununu gösteri boyunca alandan alamadı.

Askeri kıyafetli Emir Akbulut ise tören boyunca alanda yürümesi ve sık sık protokolün önünden geçerek selam vermesiyle tüm dikkatleri üzerine çekti. Protokol ve vatandaşlar bir yandan tören programlarını takip ederken diğer yandan da minik Emir’i izlemeye koyuldular. Gördüğü ilgili karşısında iyiden iyiye hareketlenen Emir, müziklerin ritmine göre yürüyüş yaparak tam bir asker edasıyla herkesi selamladı. İsmini soran gazetecilere, “İsmim Jandarma” diyen bayramın maskotu Emir Akbulut, törenin sona ermesiyle ancak durabildi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler