'Bu Benim Eserim'

'Bu Benim Eserim'

Sultan Alparslan Koleji, “Bu Benim Eserim” proje yarışmasına 14 (on dört) proje ile katıldı.

'Bu Benim Eserim'

Sultan Alparslan Koleji, “Bu Benim Eserim” proje yarışmasına 14 (on dört) proje ile katıldı.

2014-2015 Eğitim Öğretim yılı Ortaokul öğrencilerine yönelik TÜBİTAK Matematik ve Fen Bilimleri proje yarışmasına başvurular sona erdi.

Yapılan müracaatlara göre Sultan Alparslan Koleji ortaokul öğrencileri14 proje ile “Bu Benim Eserim” yarışmasına katılım sağladılar.

Müracaat edilen proje örnekleri; “Daire Raflı Dönen Dolap, Damla Damla Damacana, Doğal Karanfilli Maske, Kendini Boyayan Çiçekler, Çatı Buzlanma Engelleme Sistemleri, Kaybolmayan Akıllı Kumanda, Işıklı Sesli Kablo Test Cihazı, Pilli Bere, Telefon Kutulu Şarj Aleti, Doğal Sayıların Kuvvetlerinin Ardışık Farkları, Fibonacci Kareleri, Sak Sayı K, Simetrik Toplamlar, Tek Sayılardan Pisagora” adlı projeler yer aldı.

Fen Bilimleri Proje koordinatörü Nurullah Panik: “ Öğrencilerimiz yarışmaya çok istekli katıldılar. Çok ilginç ve kullanılabilir projeler ürettiler. Öğrencilerime ve velilere çok teşekkür ediyorum. Bölge elemelerini geçmeyi ümit ediyoruz.” dedi.

Matematik Proje koordinatörü Ali Çeçen ise: “ TÜBİTAK “ın düzenlediği proje yarışmaları öğrencilerin ufkunu açıyor. Kendilerine olan özgüvenleri artıyor. Öğrencilerde, “Ben de bir şey üretebiliyorum.” düşüncesi oluşuyor. Her yönüyle öğrencilere hayata hazırlanıyorlar.” şeklinde projeye katılımdan dolayı memnuniyetini ifade etti.

Sultan Alparslan Koleji müdürü Fatih Akaslan;“Bu Benim Eserim” proje yarışmasına katılan öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederek, başarılarının devamın diledi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler