'Bu Benim Eserim'

'Bu Benim Eserim'

Kars Sultan Alparslan Koleji’nin, 14 Projesinden 8 tanesi, İl Çalışma Grubu tarafından Bölge Çalışma Grubuna seçilmişti. 1 proje ise Erzurum Bölge Finallerinde yarıştı.

Sultan Alparslan Koleji, “Bu Benim Eserim” proje yarışmasına 14 proje ile katılmıştı.

2014-2015 Eğitim Öğretim yılı Ortaokul öğrencilerine yönelik TÜBİTAK Matematik ve Fen Bilimleri projeleri,  Bölge Çalışma Grubuna gönderildi.

Bölge Çalışma Grubuna gönderilen projelerden; “Tek Sayılardan Pisagora” adlı proje, Bölge Finallerinde yarıştı. Proje sorumlusu 7/B Sınıfı öğrencisi Umut Zafer, projesini Erzurum Bölge Finallerinde özgüven içinde ve cesaretle savundu. Jürileri ve misafirlere ayrı ayrı sunumlarını yaptı.

Matematik Proje koordinatörü Ali Çeçen ise: “ TÜBİTAK “ın düzenlediği proje yarışmaları öğrencilerin ufkunu açıyor. Kendilerine olan özgüvenleri artıyor. Öğrencilerde, “Ben de bir şey üretebiliyorum.” düşüncesi oluşuyor. Her yönüyle öğrencilere hayata hazırlanıyorlar.” şeklinde projeye katılımdan dolayı memnuniyetini ifade etti.

Öğrenci velilerinden Muzaffer Sara; “Bu Benim Eserim” proje yarışmasında öğrencimin projesinin Erzurum Bölge finaline katılmasına çok sevindim. Bu konuda okul yönetimini, öğretmenimizi tebrik ederim. Gerekli desteği verdikleri için teşekkürlerimi sunuyorum. Benim Sultan Alparslan Koleji’ni tercih etmemin nedeni sosyal yönü olan bir okul olmasıdır. Kurumum her türlü çalışmalarını takdir ediyorum.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler