Burulday, Karslılar KOSGEB’in Faizsiz Kredilerinden Yararlanamadı

Burulday, Karslılar KOSGEB’in Faizsiz Kredilerinden Yararlanamadı

Kars Esnaf ve Sanatlar Odası Başkanı Adem Burulday, Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısının ardından Başbakan Binali Yıldırım tarafından KOBİ’lere ilk yılı ödemesiz, 3 yıl vadeli, 50 bin liraya kadar faizsiz kredi verileceğini açıkladığını hatırlattı.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Burulday, krediden yararlanmak için KOSGEB veri tabanına kayıtlı olanlar ile kayıt yaptırmak isteyen esnaf ve sanatkârların faizsiz krediye yoğun ilgi gösterdiğini açıkladı. Türkiye genelinde 245 bin, Kars’ta ise yaklaşık bin kişinin bu imkândan yararlanabilmek için KOSGEB’e başvuruda bulunduğunu belirten Başkan Burulday, kredi başvuru zamanı açıklandıktan sonra KOSGEB veri tabanına kayıt olmak için zamanından feragat ederek, gece bile sisteme giriş yapmayı deneyen, esnaf ve sanatkârların büyük çoğunluğunun bu krediden ne yazık ki istifade edemediğine vurgu yaptı.

Esnafa sağlanan kredi kolaylığının ekonomiyi ve piyasaları canlandıracağını da açıklamasında beliten Burulday: “Başvurularının ardından kredi alamayacak olanlara 2017 yılının başında yeni bir hak verilmesi gerekmektedir. Başvuru da bulunan yaklaşık 1.000 esnaf ve sanatkârımız hükümetten müjde beklemektedir.  İsteyen her esnafın bu imkândan yararlanması daralan piyasaların canlanması ve can suyu olması için çok önemli. Çünkü yaşanan iç ve dış destekli olumsuzluk ekonomik gelişmeler sebebiyle esnaflarımızın krediye olan ihtiyacı beklenin üzerindedir. Esnafımızın sıkıntılarının giderilebilmesi ve bu avantajlı krediden faydalanabilmesi adına müracaat eden 200 bini aşkın kişiye KOSGEB veri tabanı yenilenmeden bu başvurular kabul edilerek yeni bir hak verilmelidir. Ülke ve il bazında kredi bütçesi ve yararlanacak firma sayısı artırılmalı, Kalkınmada Öncelikli İllerde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlara öncelik tanınmalıdır. Bunun için tüm esnafımız hükümetten müjde beklemektedir.”dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler