Çakmak: Amaç daha iyi hizmet

Çakmak: Amaç daha iyi hizmet

Kars Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, polis teşkilatının huzur ve sükunu sağlamak, var olan huzur ve sükunu korumak ve en iyi şekilde hizmet etmek için varlığını sürdürdüğünü söyledi.

 

“Kars halkına daha iyi hizmet vermek için buradayız” diyen Çakmak, “Polisin görevi suçu engellemek, olabilecek bir olayın öncesini kestirip önüne geçmek, asayişi sağlamaktır. Bunun için de Kars’ta sokaktaki devriyeleri arttırdık, ekiplerimizi belli sokak ve caddelere yerleştirdik ve böylelikle suç oranının azaldığını gördük. Suç oranı azalıyor ve halk istediği saatte rahatça ve korkmadan hareket edebiliyor. Haftalık 65-70 devriye ayrıca okullarda daimi bir amir bulunduruyoruz. Bu amir, okul müdürü ile yakından ilgili olup sorun her ne ise belirlenip çözüm yolu aranıyor. Veli toplantılarına da katılmak isterdik ancak; bunun aileleri tedirgin edebileceği düşüncesi ile böyle bir yapıdan uzak durduk. Amacımız her yönüyle halkımızın yanında olmak, onları korumak ve kollamaktır. Okullar için belediye çapında çok güzel şeyler düşünüyoruz. Özellikle farkında olduğum husus okullar da trafik işaretleri yok. Aynı zaman da yaya geçitleri yok. Bu da çok mühim bir durumdur. Ancak belediye başkanımızla çözüme kavuşacak umuyoruz. Diğer önemli bir sorun servisler öğrencileri okuldan alıyor, sırayla evlerine bırakıyor ancak öğrenci trafikte çok dolaşıyor. A okuluna gidiyor sonra B okulun gidiyor durum böyle olunca zaman kaybı çok oluyor ve trafikte izdiham yaşanıyor.” Dedi.
 
Çakmak, çocuk yaştakilerin ellerinde bıçakla gezdiğinin hatırlatılması üzerine de, “Bu konuda çok hassas davranıyoruz. Ancak bu sosyal bir olgudur. Muştayı sadece burada gördüm. İstanbul gibi 15 milyon nüfuslu ve Türkiye’nin en kalabalık şehrin de dahi buna rastlamadım. Ama Kars’ta örneklerine rastladım. Burada en büyük görev aileye ve okuldaki öğretmenlere düşmektedir. Kişi bilinçlendirilmezse daha sonra bunun önüne geçilemez. Ağaç yaş iken eğilir misali en baştan önüne geçilmelidir.” diye konuştu.
 
Çakmak park sorunuyla ilgili de şöyle konuştu:
“Trafik polisi trafikteki asayişi sağlamak için vardır. Kurallara uyuluyor mu? Trafik işaretlerine dikkat ediliyor mu? Amaç trafiği hızlandırmak bu bizim görevimiz ancak trafik seyrini düzenlemek belediyelerin görevidir. Kars’ta trafik işareti yok, otopark yok, belli bir sistem yok. Şehirleşmedeki en önemli unsur bir defasında tabi otopark alanı olacak. Paralı çünkü girdi sağlanmazsa orada bir gelişim ve ilerleme gözlenemez. Ancak otogarlara bakıyoruz. Yolcuyu nereden alıp, nereye indirdiği belli değil. Yine köy arabaları geliyor şehrin göbeğine vatandaşı indiriyor. Daha sonra akşam yolcularını toplarken kahve yada bakkalın önüne gidip alıyor. Bu sistem burada var. Bunun önüne geçilmeli. En kısa zamanda köy arabalarının yolcularını otogarda indirmeleri gerekli. Ama biz Emniyet mensubu olarak bir yere trafik lambası yerleştiremeyiz yada otopark yapamayız. Bu belediyenin kapsama alanı içerisinde ama her yere de trafik lambaları bırakılamaz. Bu daha da karmaşıklık yapar. Belirli noktalara bırakılmalıdır ve parklanma ücretli olmalıdır. Yani park yapılınca onun parası alınmalı. Bununla Karsspor’a yardım edilmelidir. Çünkü spora yatırım olmalı ki ilerleme olsun”
 
Çakmak polisin görevleriyle ilgili de şu bilgileri verdi:
“Suçlu adalete çıkarıldıktan sonra emniyete getirilirken gazeteciler görüntü alabilirseniz alırsınız. Eskiden Adalet Bakanlığı buna izin vermiyordu. Ancak şimdi görüntü alınıyorsa alınır. Diğer bir sorun polis araçlarının benzini bitiyordu ancak şimdi ödenekler gelmiş durumda ve sayın Valimizin de dediği gibi yemeden içmeden keseriz ama asla araçların teşkilatımızın ihtiyacını eksik bırakamayız. Bizimde kendimize göre eksikliğimiz, kusurlarımız, zaafımız olabilir bizi de uyarabilirsiniz iyi olur. İnsanız ve hata yapabiliriz ama siz basın mensupları demokratik ve hukuk devleti için vazgeçilmez insanlarsınız. 18 tane mobese kameramız var ama yeterli değil. Ancak teknoloji bildiğiniz gibi epey maliyetli bunun için sayı kesin belli değil. Londra’da 600 bin mobese var ve bunlar kendilerini amorte ediyor yani trafik ihlali yapan olursa buna hemen kesilen ceza bu sisteme gidiyor. Böylelikle kendi masrafını karşılıyor. Şehirleşme oranı gün geçtikçe artmakta ve her yere polis dikemediğimize göre teknolojik yapıdan yararlanacağız. Bugün Amerika, Suriye’nin bombalanmasını yukarıdan görüyor. Teknik imkanlardan yaralanıyor eğer suçluyu erken yakalamak istiyorsak bizde yararlanmalıyız. Bu kamera sisteminden sizlerde yararlanacaksınız.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler