Çakmak, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Çakmak, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kars Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, Polisevinde Gazetecilerle Kahvaltıda bir araya geldi.

 

Çakmak geçtiğimiz hafta Kars Emniyet Müdürlüğü’nde bir üniversite öğrencisinin gözaltında iken arama yapıldığı sırada tacize uğraması ile ilgili olarak da değerlendirmede bulundu.

 

Çakmak, hassas konulara karşı duyarlı yaklaşım sergilediklerini ifade ettiği gazetecilerle kahvaltıda gündeme ilişkin konuları açıklayarak gazetecilere bazı olaylara ilişkin göstermiş oldukları hassasiyet için teşekkür etti.

Gazetecilerinde son günlerde polisin uyuşturucu madde satıcı ve kullanıcılarına yönelik operasyonları taktir ettiği kahvaltıda Çakmak, Kars'ta son zamanlarda esrar konusunda ekiplerin ciddi çalışmalar yaptığını belirterek, yapılan operasyonlarda önemli adımlar alındığını ifade etti.

TEM’DE TACİZ OLAYINI DEĞERLENDİRDİ

Sokak çalışmalarında ele geçirilen uyuşturucu maddelerin yüzde 300 oranında arttığına dikkat çeken Çakmak, geçtiğimiz hafta Kars TEM’de meydana gelen bir öğrencinin gözaltında arama yapıldığı sırada tacize uğradığı iddialarının basına yansımasını da değerlendiren Çakmak; “Ben gerçekten Kars basınının Kars konusunda hassas olduklarını son derece şahidim. Ama basın nedir? Basın doğru haberciliktir, tarafsız ve yansız haberciliktir, halka doğruyu söylemektir. Siz bir haber yaptığınız zaman o haberin doğruluklarını, yayın ilkenize göre araştırıyorsunuz. Ama bir iddia geldiği zaman bu iddianın doğruluğunu veya bu iddianın karşısında ki kurumun ifadesini almak gerekiyor. Çünkü işin neticesinde herkeste adaletli olmak zorundadır. Yoksa herkes birbirine iftira atabilir. İftira da çok büyük bir günahtır. Bir kardeşimiz bir konu gündeme getirdi. Serhat TV konuyu olduğu gibi yayınladı. Bu beni üzdü.” Dedi.

Emniyet mensuplarına konu ile ilgili olarak basında yer alan suçlamalara ilişkin de açıklamalarda bulunan Ercan Çakmak, “Biz buranın emniyet müdürüyüz, emniyetiyiz, uzak değiliz her zaman yakınız. Günün 24 saati basına açığız. Böyle bir haberde çünkü bir iddia var. İddiada emniyeti suçluyor, bu da doğru olabilir. Ama oradaki konu be yalnızca şunu söylüyorum. Haberin içeriğine, haberin nasıl yapılacağını, sizin yorumunuza kesinlikle karışmayız, karışmak basın özgürlüğüne ihlal olur. Biz bundan kesinlikle uzağız. Ama bu konuda şöyle bir şey olsaydı biz sevinirdik. Sizin hakkınızda böyle bir iddia var, ne diyorsunuz? Bizde derdik ki bizimde bu konuda söyleyeceklerimiz bundan ibarettir. Ondan sonra nasıl yorum yapılabilirse, konu bu. Mesela o konuda da bir kızımız bir iddia da bulunuyor. Fakat araştırılıyor, hem idari yönden hem de adli yönden araştırılıyor. Ben bu kurumun amiri olarak baktığım zaman ilk önce kızın haklı olduğuna bakarım. Ama elde ki verilerin hiçbirisi kızın haklılığının elde etmiyor. Çünkü kız bir arkadaşıyla gidiyor ve aranması gerekiyor hukuki olarak aranıyor. Bir bayan polis kızı arıyor. Bayan polisimizin söylediği ‘ben kızın şahsi eşyasını, kabanını ve ayakkabısını çıkarttım ve öyle aradım’ diyor. Bu kızımız diyor ki ‘beni çırılçıplak soydu,  kamerada vardı ve orada bana bunun cumhuriyet savcısının ve şube müdürünün emri olduğunu söyledi onun için soyunacaksın’ dedi. Fakat bu iddiayı destekleyecek maddi bir delil yok. Şikâyette bulunan avukatla birlikte ilk önce hastaneye gidiyor hastanede böyle bir iddiası yok. Avukatla cumhuriyet savcısına gidiyor. Cumhuriyet savcısında böyle bir iddiası da yok. Ve en son cumhuriyet savcısından müşteki olarak ifade de (doğru bir tanedir ya beni dövmüşsündür ya dövmemişsindir, ya itmişsindir ya itmemişsindir) şunu söylüyor. Ben iddia ettiğim gibi cumhuriyet savcısından ve müdürden şikâyetçi değilim. Bana böyle bir şey söylemedi orada ki polis. İlk önce iddia da söyledi diyor şimdi söylemdi diyor. Beni çırıl çıplak soymadı, taytım vardı ve üzerimde de bluz gibi bir şey vardı oradan aradı diyor. Bu kadar farklı çelişki olduğu zaman ben size bırakıyorum. O iddiasını tekrar müşteki olarak sunsaydı insan belki haklı olabilir diyebilirdi. İşin neticesinde ne olursa olsun buraya gelen kim olursa olsun bizim kız kardeşimizdir, annemizdir. Annemize ve kız kardeşimize yapılmasını istemediğimiz hiçbir şeyi yapmayız.” Diye konuştu.

Tacettin Durmuş

nu1.20130312152421..gif

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler