Çalkın:"Gelin Ötüken Senger Hocamızı Kars’ımızın Belediye Başkanı yapalım"

Çalkın:"Gelin Ötüken Senger Hocamızı Kars’ımızın Belediye Başkanı yapalım"

AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, aday tanıtım toplantısında, "Gelin Ötüken Senger Hocamızı Kars’ımızın Belediye Başkanı yapalım hep birlikte, Kars Merkezinde ve ilçelerimizde serhat şehrimize hizmet edelim." dedi.

AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Gazze’de vatanlarını savunmak için direnirken soykırıma uğrayan; zalim, siyonist İsrail tarafından şehit edilen kardeşlerime Allah’tan rahmet diliyorum. Kudüs bizim kırmızı çizgimiz diyerek, Filistin’in bu haklı mücadelesini sonuna kadar destekliyorum.
Vefatının 76. Yılında, Kars’ımızın kurtarıcısı, Şarkın Fatihi Kâzım Karabekir Paşa’yı rahmetle ve minnetle yâd ediyorum.
Bu Aziz Vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi, ahirete irtihal eden Kahraman Gazilerimizi rahmet ve dualarla anıyorum.
İbn-i Haldun coğrafya kaderdir diyor.
Biz bu kadim toprakları alabilmek, yurt etmek için çok büyük mücadeleler verdik.
Kars’a kapı dediler bu yüzden tarihte. Anadolu bu kapıdan girilerek fethedildi. Bu beldenin sakinleri böylesine zorlu bir coğrafyayı ayakta tutmak, yurt edinmek, gelecek nesillere aktarmak için bir oldular, diri oldular, Karslı olular.
Kimseye sen bu ırktansın, şuna mensupsun demediler. Onların ortak mefkûreleri Kars’tı. Tüm gayretleri bu eşsiz diyarın korunması ve kollanmasıydı.

Bu kadim şehrin muazzam bir hikayesi var. Biraz bahsedeyim size.
• Gazi şehrimiz Kars’ımızın üzerinde gece gündüz bir nur gibi parlayan, Anadolu irfanının mihenk taşı, ilmin kutbu, Eb’ul Hasan Harakani Hazretlerinin kucaklayan maneviyatı var.
• Sultan Alparslan’ın ayak izleri, nazarı, fütuhatı var.
• Ebu'l Menûçihr’in asırlardır yankılanan Allah birdir diyen diriliş nişanesi var.
Nice Medeniyetleri potasında eritmiş, Rus ordularına karşı kahramanlık destanı yazarak Gazilik unvanını almış, 40 yıl esarette kalmış, ama yine de haklı olduğu mücadelesinden vaz geçmemiş, bağrından Cenûb-i Garbî Kafkas Hükümetini çıkarmış, Şarkın fatihi Kazım Karabekir Paşa’nın yadigarı olan; Kürdü, Türkü, Terekemesi, Azerisi, Yerlisi, Ahıskalısı, Türkmeni ile yek vücut olmuş, kimliği, tarihteki duruşu ile Kafkasların giriş kapısı olan bu kutlu şehri, temsil etmekten, bir evladı olmaktan, sizlerin Vekili bulunmaktan büyük bir onur duyuyorum.
Ecdadın eşsiz mirasına büyük bir kararlılıkla, tavizsiz sahip çıkan, istikbal ve istiklalimiz için, milli hamlelerle ülkemizi kalkındıran, mazlumların umudu, koruyucusu Dünya Lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin göstermiş olduğu iradenin yanında olarak sahip çıkacağız.
Kardeşiniz bu şuurla hareket ediyor. Senliği, benliği bir kenara bırakarak, tarihinden, köklerinden güç almaya, bu ortak şuura sizleri davet ediyorum.
Ezan sesiyle yoğrulmuş, şehit kanları ile sulanmış bu topraklar için büyük bedeller ödenmiştir.
Bu vatana, mukaddesata, mazlumları koruma, insan onur ve şerefini yücelten eşsiz bir anlayış ile tüm insanlığı kucaklayan ruhla Gazi Kars’ımıza hizmet etme bahtiyarlığına erişmek istiyoruz.
Şimdi çıkmış birileri tüm bunları, bu eşsiz mirası görmezlikten gelerek, mikro milliyetçilik yapıyor, insanımızı kutuplaştırarak birliğimizi ve beraberliğimizi engellemeye çalışıyor.
Sizlerin huzurunda bir kez daha ifade ediyorum. Bu coğrafya ile bir bağı olmayan birilerinin, Kürtlerin kimliği, kültürü, örfü ve inançları ile bir alakası yoktur. Emelleri de farklıdır. Amaçları da farklıdır.
Biz bu organize kötülüğe hep birlikte karşı çıkacağız. Kürdü, Türkten ayrı gören, öteki gören, burdan bir fitne çıkaran her kim varsa, bunlara şiddetle karşı çıkarız. Bizi bizden ayırmaya çalışanlara, empeyalist, Siyonist anlayışa hizmet edenlere tek, bir olarak şunu söyleyeceğiz; Türklerin de, Kürtlerin de devleti Türkiye Cumhuriyeti Devletidir, 85 milyon bir bütün ve ilelebet bu böyle kalacaktır.
Biz Cumhur İttifakı olarak büyük düşünüyoruz. Ülkemizde kimsenin hor hakir görülmediği, bir kardeşlik hayalimiz var. Bunun inşası için çalışıyoruz. Biz bu aziz vatanda fitne çıkarmayan, devletinin yanında olan herkesi kucaklıyoruz ve bağrımıza basıyoruz.
Bizler; Allah’ın nazarında, tarihin huzurunda, milletin karşısında mesuliyeti olan kişileriz. Dolayısıyla Kars’ımızın yerel seçimlerde kutuplaştırılmasına asla ve asla müsaade etmeyiz.
Bırakın kavga etmeyi, kıracak ve incitecek bir söze dahi müsamahamız yoktur.
Cumhur İttifakımızın adayı da bu mesuliyetle yola çıkmıştır.
Cumhur İttifakı olarak Kars’ımıza en iyi hizmeti ulaştırmakta kararlıyız. Bunun için güçlerimizi birleştirerek, birlik ve beraberlik içerisinde, herkesi kucaklayarak, hizmet odaklı, insanı yaşamın merkezine koyarak bir belediyecilik anlayışını hayata geçirmek amacındayız.
Bizim ortak paydamız, sevdamız Kars’ımızdır. Şehrimizde her ferdimizi önemsiyoruz. Kalkınması, geçiminde rahat etmesi için çalışacağız.

• 780 Milyon TL’ye yapılacak Kars Atıksu Toplama ve Arıtma Tesisimiz bittiğinde günlük 50 bin metreküp saat atık suyu arıtacak. Artık Kars Çayı kokmayacak
• Aydınlık Evleri Mahallesini su basmayacak selden etkilenmeyecek.
• Kars Kalesi Çevresi daha da iyileştirilerek Turizm ile bağı daha da güçlendirilecek.
• En büyük hayalimiz şehrimizi çevreleyen Fevzi Çakmak, Surkapı ve Kaleiçi Mahallelerimizin kentsel dönüşümü yapılarak serhat şehrimizin daha da gelişimini sağlamak.
• Bülbül Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi diğer mahallerimizin imar sorunu çözüme kavuşturulacak.
• Kars Otogarımızın açılışına günler kaldı.
• 500 Yataklı Kars Harakani Hastanemizin yapımı devam ediyor.
• Kars’ımız Modern Halk Kütüphanesine kavuşacak.
• Sarıkamış Turizminin daha da gelişmesi için çalışmalarımız aralıksız sürüyor.
• Yaklaşık 50 Milyon TL bütçeli, Tarihi Kimliği ile Kars Kenti Projesi, Kars kent merkezinde Haydar Aliyev Caddesi ile Ani Ören Yeri'nde hayata geçirilecek. 34 binanın cephe iyileştirmesi yapılıyor.

Kars’ımız belediye hizmetlerinden daha çok pay almalı.
Belediyecilik profesyonel bir iştir. Bunun farkındayız. Partimizin belediyecilikte kazanmış olduğu, birikim ve tecrübeyi Cumhur İttifakı çatısı altında birleştirerek, kadim şehrimiz için gece gündüz demeden çalışacağız.
Yeri gelmişken şu hakikatinde altını çizmek istiyorum. Siyaset bir zenginleşme aracı olmamalı, bir hizmet yarışı olmalıdır. Siyasetçi kendisine emanet edilenlere sahip çıkmalı, bu emaneti milleti adına korumalı, kollamalı, imkanları nispetinde daha da ilerilere taşıma gayreti yarışına girilmelidir.
Ülkemizde 22 yıldır eser siyasetini önemsedik. Buna göre hizmet ürettik. Yeri gelmişken söyleyeyim kişilerin ikbaline dayanan siyasi bir duruşunda karışışındayız.
Ötüken hocamızın akademisyenliği, bilgi ve birikimi rahmetli babasından almış olduğu devlet terbiyesi malumunuzdur. Şehrimizde Senger Ailesi sevilen sayılan bir ailedir. İnanıyorum ki Ötüken Hoca hem asaletinin gereği hem de teknik alt yapısı gereği bu işin altından kalkarak gazi şehrimizi hak ettiği yere getirebilecek dürüst bir adaydır.
Şimdi kolları sıvayıp birliğimizin tesisi, Kars’ımızın, evlatlarımızın geleceği için çalışma zamanı gelmiştir. Tarihi, stratejik konumu, zengin kültürü itibariyle bu kadim şehrin kıymetini bilmemiz, buna göre bir alt yapı kurmak için hep birlikte çalışmamız gerekli.
Öyleyse durma zamanı değil, vakit çalışma, hizmet üretme vaktidir. 31 Mart Yerel Seçimlerinde, Cumhur İttifakı adayımız kıymetli hocam Prof. Dr. Ötüken Sencer’e çalışmalarında, düşmüş olduğu bu kutlu yolda, Kars’ımızın ekmeğini, aşını büyütmede, Belediye Başkanlığı yarışında başarılar diliyorum.
İstiklal, istikbalimiz ve yarınlarımız için şimdi güçlerimizi birleştirme zamanıdır.
Gerek AK Parti ve gerekse MHP Teşkilatlarımızın herkesin önceliği menfi çıkarları değil, birinci olarak memleketimizin sonra Cumhur İttifakımızın menfaatleri olmalıdır.
Ben bu doğrultuda el ele, gönül gönüle, omuz omuza, sırt sırta vererek Allah’ın izni ve inayetiyle Kars’ımızda yeni bir destan yazarak Belediye Seçimlerini kazanacağımıza yürekten inanıyorum.
Değerli Karslı hemşehrilerime birkaç söz söyleyerek sözlerime son vermek istiyorum.
Kars’ımızda artık duygusal ve etniksel siyaseti bir kenara bırakıp profesyonel, kucaklayıcı, birleştirici bir siyasete geçme zamanı gelmiştir.
Bakın artık birilerinin her istediğini yaptırdığı, kafasına göre şekillendirdiği, fakirliğin kol gezdiği eski Türkiye yok, Kars yok. Güçlü ve kendi milli hamlelerini bir bir hayata geçiren emin adımlarla geleceğe yürüyen bir Türkiye var. Bugün Batı’da ne varsa Doğu’da da o var. İletişim kanalları, üretim, lojistik alanları sonuna kadar açıldı. Tüm dünyada sözü geçen büyük bir liderimiz, Türkiye’miz var.
Sınırlarını zorlayan, uzaya gözünü dikmiş, istikbal göklerdedir diyen, uzayda olan bir Türkiye var.
Kardeşinizi İl Başkanlığımdan iyi bilirsiniz. Mevzu vatan ve Kars olunca nasıl hassas olduğum herkesin malumudur. Şahsımı yakından tanıyanlar şunu iyi bilir ki, Adem Çalkın dün neyse bugün de odur, yarında o olacaktır, aynı çizgidedir. Doğru bildiklerini sonuna kadar savunur.
Bu Gazi şehirde doğdum. Ticaret yaptım, buranın ekmeğini yedim. Beni seçerek Milletvekiliniz yaptınız. Temsil hakkını kardeşinize verdiniz. Şimdi sizden almış olduğum yetki ile Kars’ımızı 28. Dönemde gerek Ankara’da gerekse Kars’ımızda en iyi şekilde, tecrübe ve birikimlerimi sonuna kadar kullanarak temsil etme azmindeyim.
Bize güvenen, gözümüzün içine bakan, sevip bağrına basan bu kadim şehrin insanlarını asla ve asla yalnız bırakmam. Onların haklarını sonuna kadar savunurum.
Türkiye vatanımız, Kars evimizdir. Siyasi tacirlere, ırkçılara ve tek derdi koltuk sevdası olanlara evinizin anahtarını vermeyiniz.
Milletvekiliniz olarak sizden ricam, iktidarın vekili olarak, Cumhur İttifakın vekili olarak söylüyorum, bir kardeşiniz, sizlerin bir evladı olarak söylüyorum. Gelin Ötüken Senger Hocamızı Kars’ımızın Belediye Başkanı yapalım hep birlikte, Kars Merkezinde ve ilçelerimizde serhat şehrimize hizmet edelim.
Yolunuz ve bahtınız açık, birlik ve dirliğimiz daim olsun."

Kaynak:İbrahim Yavalak

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
18 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler