Çamçavuş Köyü yeni yerleşim alanında devam eden çalışmalar incelendi

Çamçavuş Köyü yeni yerleşim alanında devam eden çalışmalar incelendi

Kars Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yusuf İzci ve Kars DSİ 24. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, Çamçavuş Köyü yeni yerleşim alanında devam eden çalışmaları inceledi.

Ercüment DAŞDELEN / KARS MANŞET

İzci ve Dündar incelemede Köy muhtarı ve vatandaşlarla birlikte istişarelerde bulundu. 

Çalışmalar hakkında gazetecilere bir açıklama yapan DSİ Kars 24. Bölge Müdürü Dündar, “Köy Muhtarımızın ve vatandaşlarımızın talebi doğrultusunda suyun yükselmesine paralel olarak mevcut köy yerleşimine ait elektrik kesintisinin ve direklerin demontajının 15-20 gün sonra yapılması ve bu süreç zarfında mevcut köy yerleşiminin tamamen boşaltılması ve mera alanlarına hayvan geçişinin sağlanması hususundaki çözüm konusunda mutabakata varıldı. Yeni yerleşim yerine ulaşım yolunun İl Özel İdaresi tarafından yapıldığı, bir hafta içinde Aras EDAŞ tarafından elektriklerin abonelik koşulları çerçevesinde verilebilecek hale geleceği Vali Yardımcımız Yusuf İzci tarafından ifade edilerek, köylülerin kendi talepleri doğrultusunda fiziki iskan çerçevesinde köylülerin sorumluluğunda devam eden çalışmaların aksamaya meydan verilmeden yürütülmesi gerektiği ve bu konudaki gecikmenin köylülerimizin sorumluluğunda olduğu ifade edildi. Buna rağmen vatandaşlarımıza makul her türlü katkının verildiği belirtildi. Çalışmaların yakından takip edilmesi gerektiği noktasında görüş birliğine varıldı.” dedi.

camcavus-koyu-yeni-yerlesim-alaninda-devam-eden-calismalar-incelendi-(1).jpgcamcavus-koyu-yeni-yerlesim-alaninda-devam-eden-calismalar-incelendi-(2).jpgcamcavus-koyu-yeni-yerlesim-alaninda-devam-eden-calismalar-incelendi-(3).jpgcamcavus-koyu-yeni-yerlesim-alaninda-devam-eden-calismalar-incelendi-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler