Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

MUŞ (AA) - Malazgirt İlçe Müftüsü Emrah Demirtaş, 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" dolayısıyla mesaj yayımladı.Müftü...

MUŞ (AA) - Malazgirt İlçe Müftüsü Emrah Demirtaş, 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Müftü Demirtaş, mesajında, Hz. Muhammed'in İslam'ın sedasını bütün dünyaya duyurduğunu belirtti.

Sahabelerin her yerde peygamberin ahlakıyla gittiğini bildiren Demirtaş, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Peygamberin ahlakını sahabeden görenler o ahlakla dirildiler. Peygamberi görmeden onun getirdiği dine uydular ve İslam uğrunda sahabe ile beraber cenk ettiler. İşte İslam'ı dünyanın dört bir yanına yayan bu sahabeler bir din görevlisi ve din gönüllüsüydü. Din görevlisi olmak sahabe gibi olmak demektir. Din görevlisi demek peygamberin yeryüzündeki temsilcisi demektir. Her din görevlisi kardeşimiz bu görevi ifa ederken bilmelidir ki bu görevin sertacı Hz. Peygamberdir. Ondan sonra gelen sahabesi ve onu takip eden ulemamızdır. Bu bilinçte olan din görevlisi kardeşimiz Allah için çabalayacak, mihrabın, minberin ve kürsünün hakkını verecektir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm din görevlisi hocalarımızın haftasını en kalbi dileklerimle kutluyorum."






















Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler