Çanakkale şehitleri için saygı yürüyüşü

Çanakkale şehitleri için saygı yürüyüşü

Sarıkamış'ta KAÜ öğrencileri Çanakkale şehitleri için saygı yürüyüşü yaptı

Çanakkale şehitleri için saygı yürüyüşü

Sarıkamış’ta KAÜ öğrencileri Çanakkale şehitleri için saygı yürüyüşü yaptı

Kars Kafkas Üniversitesine bağlı Sarıkamış Meslek Yüksekokulunda eğitim gören 200 öğrenci, Çanakkale şehitleri için 6 kilometre saygı yürüyüşü yaptı.

Kars yolundaki Sarıkamış Allahu Ekber Şehitleri Anıtı'na yürüyen  200 öğrenci, Çanakkale şehitleri ve bütün şehitler için anıta karanfil bırakıp saygı duruşunda bulunduktan sonra dua etti.

Etkinliği organize eden Kafkas Üniversitesi Sarıkamış Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Murat Kılıçbey, yaptığı açıklamada, Ocak ayında Sarıkamış  şehitleri için yürüyüş ve saygı nöbeti etkinliği düzenlediklerini bu defada Çanakkale şehitleri için saygı yürüyüşünde bulunduklarını söyledi.

Genç nesillerin dimağında  Çanakkale ve Sarıkamış ruhunu canlı tutmak için bu tür etkinler yaptıklarını belirten Kılıçbey,”Şehitlerimizin ruhuna uygun saygı yürüyüşü yaptıktan sonra ve  Allahu Ekber şehitlik anıtına geldik, dua ettik. Bu vatanı bizlere emanet eden aziz şehitlerimizi her zaman yüreğimizde yaşatacağız. Bizlere destek veren rektörlüğümüze, akademik kadroya ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Yürüyüşe katılan Okul Müdürü Yüksel Koçak’da, Sarıkamış’taki 90 bin şehitten Çanakkale’deki  250 bin şehide selam olsun diyerek yürüyüş grubuna bütün şehitler için dua ettirdi.

Öğrencilerden Büşra Doğan ise yüz yıl değil bin yıl geçse Çanakkale’nin geçilmeyeceğini belirterek,” Bütün şehitlerimizin ruhları şad olsun Onları minnet ve saygıyla anıyoruz” ifadelerini kullandı. kha

Önceki ve Sonraki Haberler