Canlı mühre ile avlanan şahsa 4 bin 717 TL para cezası verildi

Canlı mühre ile avlanan şahsa 4 bin 717 TL para cezası verildi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Mete Türkoğlu, Iğdır’da canlı mühre ile avlanan bir şahsa 4 bin 717 TL para cezası verildiğini açıkladı.

Tacettin DURMUŞ / KARS MANŞET

Müdür Türkoğlu Tuzluca İlçesi Gaziler Jandarma Karakol Komutanlığının almış olduğu bir ihbar üzerine arazide yapılan denetimde kırsal alanda, canlı Mühre ( Ötücü Kınalı Keklik) ve tuzaklama yöntemiyle avlanma yapan M.G (21) isimli şahısın tespit edildiğini belirtti.

Adı geçen şahsa, 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanununa muhalefet etmesi nedeniyle tutanak tutulduğunu açıklayan Türkoğlu: “Canlı mühre olarak kullandığı 5 Adet kınalı keklik, 1 adet çanta ve tuzaklamada kullanılan at kılından yada misinadan yapılmış olan düzeneğe el konularak Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Iğdır İl Şube Müdürlüğü ekiplerine haber verilmiştir. İl Şube Müdürlüğüne bağlı Av ve Yaban Hayatı ekiplerince ilgili şahsa Bin 967 TL. İdari ve 2 bin 750 TL. Tazminat cezası olmak üzere toplam 4 bin 717 TL para cezası verilmiş olup ele geçirilen keklikler veteriner kontrolünden sonra doğaya salınarak ele konulan çanta, kafes ve tuzak yakılarak imha edilmiştir.”dedi.

Doğadan alınan her kekliğin insan sağlığına ve tarımsal üretime vurulan bir darbe olduğunu da açıklamasında belirten, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Mete Türkoğlu: “Besin zincirinin halkası olan kekliğin özellikle buğday ve tahıl ekili alanları tercih eder. Burada tarımsal verimi olumsuz etkileyen süne ve tırtıl zararlılarını bertaraf etmesi, toprağın aşırı zararlı böceklerden arındırılması için kullanılan ilaçlamanın engellemesi ve kene gibi insanlara zararlı olan böceklerde karşı biyolojik mücadele vermektedir. Doğal Hayatı ve Yaban Hayvanlarının korunmasında Şube Müdürlüğümüze destek vere Tuzluca Kaymakamlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Gaziler Jandarma Karakol Komutanlığına teşekkür ederim. Doğada bu yöntemlerle avlanan şahısların Şube Müdürlüğümüze ve güvenlik güçlerimize bildirilmesi önem ihtiva etmektedir.”dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler
Iğdırhaber