Çavuşoğlu’ndan AK Parti'ye Ziyaret!

Çavuşoğlu’ndan AK Parti'ye Ziyaret!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gürcistan ve Azerbaycan Dışişleri bakanlarıyla birlikte Devlet Su İşleri'nde düzenlenen üçlü toplantıya katıldıktan sonra ziyaret ettiği Kars İl Başkanlığında BTK ve antrepolarla ilgili açıklama yaptı.

Çavuşoğlu’ndan AK Parti'ye Ziyaret!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gürcistan ve Azerbaycan Dışişleri bakanlarıyla birlikte Devlet Su İşleri’nde düzenlenen üçlü toplantıya katıldıktan sonra ziyaret ettiği Kars İl Başkanlığında BTK ve antrepolarla ilgili açıklama yaptı.

Bakan Çavuşoğlu’nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren AK Parti İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, “29 Kasım 2014 tarihinde teşkilat olarak kongremizi sayın başkanımız Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla çok coşkulu bir şekilde tamamladık. Güven tazeledik. Ve bu teşkilatımızla gördüğünüz arkadaşlarımızın hepsi ile 2015 seçimlerine çok enerjik bir şekilde hazırlanıyoruz. İnşallah 2015 seçimlerinde şehrimizi genel merkezimizde sizlerin huzurunda hak ettiği başarıyı elde edeceğiz. Teşkilatım huzurunda hoş geldiniz diyorum.” dedi.

Bakan Çavuşoğlu da “Bugün Kars’ta bulunmaktan ve Kars’ta çok önemli bir toplantıyı gerçekleştirmiş olmaktan ve sonrasında da bu akşam burada sizlerle beraber olmaktan çok büyük bir mutluluk duydum. Her şeyden önce göstermiş olduğunuz ilgi için hepinize şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.

Çavuşoğlu ayrıca, “Kısa bir süre önce kongre için Kars’a gelen çok değerli genel başkanımız ve başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun sizlere selamını getirdim. Aynı şekilde partimizin kurucusu ilk genel başkanımız, başbakanımız ve şimdi ilk defa halk tarafından seçilen ve Karslılar tarafından da desteklenen cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın da sizlere selamını getirdim. Hem başbakanımız hem de sayın cumhurbaşkanımız böylesine önemli bir toplantıyı Kars’ta yapmamızdan mutluluk duydular.” şeklinde konuştu.

Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan arasında güçlü bir mekanizma olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

“Dışişleri Bakanları toplanıyor, aynı şekilde Milli Savunma Bakanlığı, diğer bakanlar inşallah yakın bir zaman içerisinde kültür bakanları içinde bu mekanizmayı uygulayacağız. Meclislerimizin dış ilişkiler komisyonları ve ilçe adamlarımızı da bir araya getiriyoruz. Ve en son Mayıs ayında da Tiflis’te liderler zirvesi oldu. Yani cumhurbaşkanların katıldığı bir zirve oldu. Ve bu bölgenin 3 önemli ülkesi olarak birçok önemli projelere imza atan ülkelere olarak birçok bölgesel ve ikili konuların bu üçlü mekanizma içinde değerlendiriyoruz. Daha önce Trabzon’da sonra da Nahçivan’da ve Batum’da bu toplantılar olmuştu. Şimdi ikinci tura geçtik. Ve ikinci tur olunca bu toplantıyı Serhat şehrimiz, tarihi şehrimiz, tarihimizde önemli bir yeri olan Kars’ta yapmak istedik. Hem Gürcistan dışişleri bakanı hem Azerbaycan dışişleri bakanı bu teklifimize hemen “evet” dediler. Gürcistan’ın yeni dışişleri Ankara’ya geldiler ve çok güzel bir toplantı yaptık. İkili görüşmelerimizi yaptık. Kendi aralarında da ikili görüşmeler yaptılar. Sonra üçlü bir toplantıda birçok konuyu değerlendirdik. Daha sonra da bir ortak açıklama metnini imzaladık. Sonra da basın toplantısında düşüncelerimizi paylaştık.”

KARS’IN TÜRK TARİHİNDEKİ ÖNEMİNİ

Kars’ın Türk tarihindeki önemini de vurguladıklarını ifade eden Çavuşoğlu, “Konuşmalarımızda ve açıklamalarımızda ve Türkiye’nin doğu sınırlarının 1921 Kars anlaşması ile belirlendiğini biliyoruz. Şu temennimizi de açıkça söyledik; Keşke Ermenistan da burada olsaydı. Keşke bu Güney Kafkasya’da oluşturduğumuz bu vahanın içine bir halka olarak Ermenistan’da katılsaydı. Biz bunu gönülden arzu ediyoruz. Ve bu konuda AK Parti iktidarı olarak girişimler yaptığımızı biliyorsunuz. İlişkilerin normalleştirilmesi, sınırların açılması bunu sizlerde arzu ediyorsunuz. Fakat Ermenistan’ın her şeyden önce komşu ülkelere yaklaşımını, tutumunu değiştirmesi lazım. Yani başka ülkelerin sınırlarına ve toprak bütünlüğüne saygı duyması lazım. Ermenistan bu tutumunu değiştirirse bu halkanın içerisine girer. Bizim onlara da her zaman kapımız açık. Ama önce komşularının toprak bütünlüğüne saygı duymasını öğrenmesi gerekiyor. Bu toplantıların özellikle halklara yansıyacak eylem karar planları ve kararların alınması lazım. Eylem planlarının ve kararların alınması gerektiğini eylem planlarının oluşturulması ve uygulanması gerektiğini de biliyoruz. Ve bizim 3 ülke arasında çok önemli projelerimiz var. Son günlerde en çok Tarap konuşuluyor.  Yani Anadoluya dediğimiz bu boru hattı. Ve şah denizden gazı önce Gürcistan’a sonra Türkiye’ye ve Türkiye üzerinde de diğer projelerine, balkan ülkelerine, güney doğu Avrupa ülkelerine gitmesi planlanıyor. Bunun temelini de attık. Boruların siparişi verildi. Ve bu projeyi en kısa zamanda gerçekleştirmek istiyoruz.” dedi.

BAKÜ-TİFLİS- KARS DEMİR YOLU HATTI PROJESİNE ÇOK ÖNEM VERİYORUZ

Çavuşoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yine Bakü-Tiflis-Erzurum projemiz var. Bakü-Tiflis-Ceyhan projesi zaten çok önce yürürlüğe girmişti.  Ve hepimizi ilgilendiren Bakü-Tiflis- Kars demir yolu hattı projesidir.   Bu projeye çok önem veriyoruz. Bu projenin bölge için önemini biliyoruz. Üç ülke için önemini biliyoruz. Ve tarihi ipek yolu için ne anlaman geldiğini biliyoruz. Taraf olan ülkelerde biliyor. O nedenle 2015 yılında biz bu projeyi tamamlamak istiyoruz. Burada Kars’ın çok önemli bir rolü var. Bu demir yolunun özellikle Kars’a kadar gelmesi demek Kars’ın kara yolarlı ulaşımıyla beraber, yollarla beraber tarihi ipek yolu üzerinde esasen önemli bir kavşak noktası olacak. Ve bu projelerin Kars’ın ekonomisine çok büyük katkısı olacak.  Yani burada ticari olarak aynı şekilde turizm, istihdam, potansiyel çok fazladır. Yani Karsımızın tarihi, kültürel ve güzelliğinin yanında bu projelerle ekonomik yönü de gelişerek bir cazibe merkezi haline gelecek. Kars tarihi bir şehirdir, kültür şehridir, bu bölgede önemli bir şehirdir. Ama ekonomik olarak da istediğimiz noktaya gelebilmesi için bu projelerin çok önemli bir katkısı olduğunu bilmemiz lazım. Bu projelerin bu bölgeye ve özellikle de Kars’a çok büyük katkısı olacak. Biz zaten Kars’ın tarihi dokusunu koruyarak kalkınması, gelişmesi için çok destek veriyoruz. Vermeye de devam edeceğiz. Bizzat Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın himayesinde ve kontrolünde burada çalışmalar yapılıyor. Sayın başbakanımızda, hem dışişleri bakanı olarak geldi, hem başbakan olarak geldi yakın bir tarih içinde. Ve bu bölgeye çok önem veren bir genel başkanımız ve başbakanımız. Velhasıl tüm hükümetimiz öyledir.”

YENİ TÜRKİYE YENİ GÜÇ FELSEFESİYLE YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ

Yeni Türkiye hedeflerinden de söz eden Çavuşoğlu, “Bizler bu partiyi kurarken bir inançla yola çıktık. Ve güçlü Türkiye yaratmak için güçlü Türkiye’nin oluşumuna katkı sağlamak için sizlerle beraber 14 yıldır el ele omuz omuza, inandığımız bir yolda durmak yok yola devam anlayışıyla ilerliyoruz. Tabi yeni Türkiye yeni güç felsefesiyle, inancıyla tekrar enerjimizi yenileyerek çalışmalarımıza ivme kazandırarak yolumuza devam ediyoruz. Bugüne kadar gerek Kars’ gerekse tüm Türkiye’mize çok büyük hizmetler yaptık. Bu hizmetlerde sizlerin büyük rolü var. Yani teşkilatlarımızın çok büyük rolü var.  Milletvekillerimizin çok büyük rolü var. Bizim şimdi 3 dönemimiz doluyor milletvekili olarak. Partimiz bize hangi görevi verirse biz o görevi en iyi şekilde yapmaya deva edeceğiz. Çünkü bu iş sadece milletvekilliğiyle, sadece bakanlıkla da olmaz. Partiyle ilgili görev verirler, başka bir görev verirler, uluslararası görevler olur. Ben şahsım için söylüyorum. Her kes için ama herkes için bir görev vardır. Parti için en onurlu görevlerden bir tanesi o sandığın başında sabah saat 6.00 da akşam sandık kapanıp oylar sayılıncaya kadar, teslim edilinceye kadar durmaktır. Ve bu anlayışı dava arkadaşlarımızda görüyoruz gurur duyuyoruz. Bu davanın ilelebet süreceği konusunda umudumuz, düşüncelerimiz, inancımız bir kere daha pekişiyor. Yine yeni bir yönetim oldu. Değerli başkanımız zaten daha önce atanmıştı. Bu bölgeden sorumlu teşkilat başkan yardımcısı da bizim Antalya il başkanımızdı. Şimdi milletvekilimizdir. Çok sevdiğimiz bir kardeşimiz, ağabeyimizdir. İşini de güzel yapar. Onlarında katkısıyla partimiz kararını verdi. Ve güzel bir kongre yapıldı. Sayın başbakanımızda katıldı. Her şeyden önce geçmiş kongremiz hayırlı uğurlu olsun. Başkanımıza ve yönetim kuruluna giren tüm arkadaşlarımızı gönülden tebrik ediyorum. Allah yolunuzu açık etsin. Rabbim bizleri mahcup etmesin.” diye konuştu.

EVLATLARIMIZA, GELECEK NESİLLERİMİZE EMANET EDECEĞİMİZ GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE VAR

Çavuşoğlu konuşmasının devamında, “İlk defa cumhurbaşkanı halk tarafından seçilen bir Türkiye ve partimizde de başbakanlık değişimi oldu. Ve yeni Türkiye yeni güç anlayışıyla yolumuza devam edeceğiz. Bu ne demek biliyor musunuz? Bugüne kadar yaptığımız çalışmalardan daha fazlasını yapmak demektir. Bugüne kadar nasıl birlik beraberlik içinde olduysak bundan sonra daha fazla birlik ve beraberlik içinde olmamız demektir. Bu ne demek? Ortaya koyduğumuz hedeflere ulaşmak demektir, ulaşmak için gayret sarf etmek demektir. Yani evlatlarımıza, gelecek nesillerimize emanet edeceğimiz güçlü bir Türkiye var. Güçlü bir Türkiye hedefimiz var. 2023 hedeflerimiz var. 2053 hedeflerimiz var ve 2071 hedeflerimiz var. Bu hedefler için çalışacağız. Sizin burada yaptığınız her çalışma bütün Türkiye’ye yansıyor. Sadece Kars’a yansımaz. Güçlü iktidar, güçlü partimiz tüm Türkiye’ye hizmet ediyor. Türkiye’nin her bir köşesine yol olarak gidiyoruz, su olarak gidiyoruz, adliye sarayı olarak gidiyoruz. Aynı şekilde hastaneler olarak gidiliyor. Devletin hizmet verecek tüm birimlerinin kurulması demektir. Ve ülkemizin ekonomik olarak büyümesi demektir. İstihdamın yaratılması demektir. Yeni raylı sistemler demektir. Yeni hızlı tren yolu demektir. Kars’ı bir taraftan Londra’ya kadar diğer taraftan Çin’e kadar bağlamak demektir” ifadelerini kullandı.

ATALARIMIZ HER GİTTİKLERİ YERDE MİRASLAR BIRAKMIŞTIR

Çavuşoğlu daha sonra şunları söyledi:

“Sizin yaptığınız her çalışma, ülkeye yaptığınız her katkı sadece bu ülkede yaşayan insanlara hizmet olarak gitmiyor. Suriye’den, Irak’tan gelen yaklaşık 2 milyon kardeşimize de hizmet olarak gidiyor. Onlar bizim misafirimiz, onlar zulümden kaçtılar. Onlar yönetilemeyen ülkelerden kaçtılar. Onlar kendi halkını katl eden bir diktatörden kaçtılar. Onlar terör örgütünün elinden zor kurtuldular. Onlara biz kapımızı açacağız, bağrımızı da açıyoruz, gönlümüzü de açıyoruz. Bizim esasen atalardan aldığımız mirasımız budur. Güçlü Türkiye demek sadece bize gelen insanlara yardım etmek demek değildir. Güçlü Türkiye demek Somali’deki kardeşlerimize hizmet götürmek, oraya da hastane kurmak demektir. Sudan’da ki kardeşlerimize hastane kurmak demektir. Nijer’de ki susuz insanlara su götürmek demektir. Ahıska Türklerini Gürcistan’a Ahıska’ya döndürmek demektir. Aynı şekilde dünyanın neresinde bir akrabamız varsa, neresinde bir soydaşımız varsa bu Ahıska Türkü d olabilir, Kırım tatarı da olabilir, Gazan tatarı da olabilir, balkanlarda yaşayan Batı Trakya’da, Bulgaristan’da, Makedonya’da yaşayan soydaşlarımızda olabilir. Dünyanın neresinde yaşayan bir soydaşımız varsa o kardeşlerimize hizmet olarak gitmek demektir. Onlara ulaşmak, onları bulmak demektir. Onların okullarını yollarını, hastanelerini yapmak demektir. Atalarımız her gittikleri yerde miraslar bırakmıştır. Bizde bu ülkeye miraslar bırakmaya çalışıyoruz. Atalarımızın o zamanda bıraktığı ve şimdi yıkılmaya yüz tutan o tarihi eserlerin, o külliyelerin, camilerin onarılması lazım. Türkiye ekonomisinde ki her büyüme atalarımızın bıraktıkları miraslara sahip çıkmak demektir. Güçlü Türkiye demek ne demektir biliyor musunuz? Bugün Kafkasya’da adeta pırlanta gibi gelişen Azerbaycan’ın teminatı demektir. Azerbaycan’ın güvenliği demektir. Güçlü Türkiye demek Kıbrıs’ın teminatı demektir. O yüzden bizim sorumluluğumuz sadece Kars ile sınırlı değil sadece Türkiye ile de sınırlı değildir. Bu bilinç var, bu azim var, bu aşk var, bu sevda var. Ve mazlumların yanında olma dünya da ki yardıma muhtaç insanların vicdanı olma hasretimiz zaten var. Atalarımızdan bize kalan miras. Böylesine büyük hedefler, böylesine büyük hükümler üslenen bir davanın içinde olan arkadaşlar olarak bize düşen görevde daha fazla çalışmak, daha fazla ülkemiz için, partimiz için çalışmak demektir.”

ANTALYALI OLANLAR KISKANMAYACAK

Kars’ta büyük yatırımların olacağını da belirten Çavuşoğlu konuşmasını şöyle tamamladı:

“Ben Kars’ta ki dava arkadaşlarımızın bu konuda aynı anlayışta olduklarından hiçbir şüphem yok. O sebeple sizlere biz gönülden teşekkür ediyoruz. Başarılarınızın devamını diliyoruz yönetim kurulu olarak, üyeleri olarak. Tarım kollarımıza, gençlik kollarımıza, belediye meclis üyelerimize, il genel meclis üyesi arkadaşlarımıza hangi vasıtayla olursa olsun partimize ve ülkemize hizmet eden tüm arkadaşlarımıza ve tüm Karslı hemşerilerimize çok teşekkür ediyorum. Biz işlerimizi yaparız. Biz demir yollarını yaparız. Otobanlar yaparız. Havaalanları açarız. Hizmet ederiz. Bu hizmetleri hayal edemeyenlerde bu hizmetleri küçültmek için nasıl halkın şevkini kırarız diye fitne yaparlar, dedikodu yaparlar. Burası turizmin de bir merkezi olacak. Antalyalı olanlar kıskanmayacak çünkü buranın konsepti farklı. Biz her türlü hizmeti sizlere getireceğiz depolarda dâhil.” kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler