ÇEVRE GÜNÜ MESAJI

ÇEVRE GÜNÜ MESAJI

Kars Valisi Ahmet Kara, sağlıklı bir çevrede yaşamanın temel insan haklarından biri olduğunu söyledi

Kars Valisi Ahmet Kara Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Vali Ahmet Kara; “Bütün insanlığın ortak sorunu haline gelen çevre kirliliği, günümüzde insan sağlığını tehdit eder boyutlardadır. Sanayi artıkları, spreyler, yakıtlarla ortaya çıkan gazlar, dumanlar, petrol ve ilaç atıkları, plastik ürünler, suni gübreler ve çöpler çevre kirlenmesine sebep olan en önemli etmenlerdir. Ölümlere sebep olan solunum yolu hastalıklarının çoğu hava kirliliği sonucunda oluşmaktadır” dedi.

Çevrenin korunmasına yönelik atılacak her adımın insanlığın geleceği için büyük önem taşıdığını belirten Vali Ahmet Kara; “Sağlıklı bir çevrede yaşamak temel insan haklarından biridir. Anayasamızın 56. maddesinde de “Herkes sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek devlet ve vatandaşların ödevidir” denilmektedir. Devlet ve vatandaşların, bu Anayasal görevi yerine getirmek suretiyle, gerek bugün gerekse yarın, gelecek nesillerin yaşama şartlarını zorlaştırmamak, topraklarımızı, ormanlarımızı tahrip etmemek, biyolojik çeşitliliğimizi yok etmemek, sularımızı kirletmemek için her türlü hassasiyeti göstermelidir. Gerekli tedbirler alınmaz ve hassasiyet gösterilmez ise yarın çok geç olabilir” şeklinde konuştu.

Kars Valisi Ahmet Kara, 5 Haziran 'Dünya Çevre Günü' münasebetiyle tüm Karslıların güzel Kars’a sahip çıkmalarını, sağlıklı ve temiz bir şehirde yaşamlarını sürdürmeleri adına gerekli hassasiyeti göstermeleri gerektiğini de vurguladı.

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler