CHP Adayı Dindar Gültekin Projelerini Açıkladı

CHP Adayı Dindar Gültekin Projelerini Açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars Belediye Başkanı Adayı Dindar Gültekin, İl Başkanı Onur Uludaşdemir ve belediye meclis üyesi adayları, Kars’taki yerel ve ulusal basının temsilcileri ile bir araya geldi.

CHP Kars İl Başkanı Onur Uludaşdemir, yerel seçimlerde Kars’ta Cumhuriyet Halk Partisi’nin en iddialı ve kazanacak parti olduğunun altını çizdi.

CHP Kars Belediye Başkanı Adayı Dindar Gültekin, sahaya güçlü bir şekilde ineceklerini ifade ederek, Kars için 36 önemli proje geliştirdiklerini ifade etti.

Şehrin sorunlar yumağında boğulduğunu ifade eden Dindar Gültekin, Belediye Başkanı olmam durumunda yapmayı planladığım projelerimin bir kısmı aşağıda özetlemeden önce; geçtiğimiz günlerde yaptığım açıklamalara ek bir açıklama daha yapmak isterim. Şöyle ki; bir altyapı mühendisi olarak kentimizdeki en büyük kentçilik sorununun kentsel altyapı olduğunu görüyorum. Bu manada; geçtiğimiz günlerde yaptığım açıklamada daha çok kentimizin altyapı sorunlarına değindiğimden, kentimizdeki özellikle kanalizasyon ve su altyapılarına o günün şartlarında doğru çözümler getiren emektar Belediye Başkanımız Sayın Selahattin FİLTEKİN’den sitayişle bahsetmiştim. Şimdi yeri gelmişken; kentimizin dünyaya tanıtılmasında büyük katkısı olan Sayın Naif ALİBEYOĞLU’na ve kentimizde önemli üstyapı projelerine imza atan Sayın Turncer MUTLUER ve Sayın Nevzat BOZKUŞ başta olmak üzere kentimize hizmet eden tüm belediye başkanlarımıza sonsuz teşekkür etmek isterim, dedi.

CHP Kars Belediye Başkanı Adayı Dindar Gültekin sözlerini şöyle sürdürdü :

ÖNCELİKLİ “36” PROJE VE VAADİMİZ …

1) 23 Şubat 2024 (bugün) itibariyle mal varlığımı NOTER HUZURUNDA Kars Halkına açıklıyorum.

2) Karsımızın 30 yıldır biriken kentsel alt ve üstyapı sorunlarını aklın ve bilimin ışığında, Kars’ın tarihsel karakterini ve coğrafik/iklimsel koşullarını dikkate alarak bir ALTYAPI MÜHENDİSİ ve UZMANI olarak ÇÖZECEĞİM!!! Önceliğimiz kentimizin 30 yıldır biriken altyapı sorunlarını çözmek olacak, şöyle ki su, kanalizasyon gibi altyapı çalışmalarını bitirmeden asfaltlama gibi son safha üstyapılarını yaparak kent kaynaklarını geçmişte olduğu gibi israf etmeyeceğim. Yani, yer altındaki sorunlar bitmeden asfalt, yaya yolu gibi çalışmalar yapılmayacak. Her caddenin ve sokağın önce yer altındaki kısımları yapılacak sonra da asfalt ve yaya yolları yapılacak. Bir sokak veya caddeyi tüm alt ve üst yapılarıyla bitirdikten sonra bir diğer cadde veya sokağa geçilecek.

3) Kentimizin en önemli problemlerinden biri olan otopark sorununu; çağdaş teknikler ve çevreyle uyumlu otopark alanları açarak çözeceğiz.

4) “Elektrikleri kesilince suyu da kesilen”, günlük ortalama 5-6 saat su alabilen Karsımız da ki su şebekeleriyle ilgili tüm su altyapısı sorunları giderilecek, zehir saçan asbestli borular değiştirilecek, her evin musluğundan 24 Saat kesintisiz İÇİLEBİLİR su akıtacağız!!!

5) Belediye hizmetlerini eşit ve hakça; ırk, mezhep, din, dil ve parti ayrımı yapmadan vereceğiz.

6) Kentimizle ilgili tüm kararları; Birleşmiş Milletler Yerel Gündem 21 ilkeleri çerçevesinde Kars Kent Konseyinde ilgili STK’ların, muhtarlarımızın ve halkımızın katılımıyla alınacak, bu kararlar Belediye Meclisimizin öncelikli gündemini oluşturacaktır.

7) Belediyemizdeki tüm ihaleler şeffaf ve halka açık şekilde yapılacak, tüm ihalelerimizi youtube gibi sosyal medya yayınlarına açık hale getireceğiz.

8) “Kars Mobil” uygulamasını cep telefonlarına yükleyecek her hemşerimiz, belediyemizin tüm faaliyetlerini izleyebilecek, şikâyetlerini ve önerilerini belediyemize anında iletebilecektir.

9) Tüm abonelerimiz; su tüketim bedelleri ve emlak vergisi gibi ödemelerini online olarak ve kredi kartlarıyla yapabileceklerdir.

10) Kentimizdeki imar durumu, şehircilik ve parselasyon uygulamaları “Kars Mobil” uygulaması üzerinden görülebilecektir.

11) Belediyemizin gereksinimi olan tüm mal ve hizmet satın alımlarını kent esnafından yapacağız ve böylece kent esnafını koruyacağız.

12) Tüm cadde, bulvar ve sokak kirlilikleri ile çöpü, çukuru, çamuru kent gündeminden çıkaracağız. Kars’ta asfaltsız ve tretuvarsız hiçbir sokak, bulvar ve cadde bırakmayacağız.

13) Borç batağı içindeki Belediyemizin KAYNAKLARINI AKIL VE GEREKSİNİM DIŞI ALANLARA AKTARMAYACAĞIZ.

14) Belediyenin yerel esnafa olan borcunu en kısa sürede ödeyeceğiz.

15) Belediyeciliğin esasını teşkil eden tüm belediye birimlerimizi en etkin şekilde çalıştıracağız.

16) Belediye çalışanlarının; insan onuruna yakışır bir şekilde hizmet verebilecekleri çalışma ortamını, özgürce sendikal örgütlenme haklarına sahip olmalarını, mesai, promosyon ve SDS haklarını eksiksiz almalarını sağlayacağız. Belediyedeki bankamatik çalışanlar dönemini bitireceğiz.

17) 5 yıllık görev sürem içinde üretim/çalışan doğrusal ilişkisi çerçevesinde mevcut ve yeni Belediye İktisadi Teşekkülleri ve kooperatifler eliyle binlerce insanımıza istihdam olanağı sağlayacağız.

18) Kars’ta üretilen et ve süt ürünleri ve bal gibi gıda ürünlerini Ankara Büyükşehir Belediyesi BAŞKENT Marketlerde ve diğer büyük kentlerimizde satılmasını sağlayacağız.

19) Kadınlarımızın üretime direk katılımını sağlayarak aile bütçelerine katkı sunmalarını, sağlık ve emeklilik sigortası güvencesine kavuşmalarını sağlayacağız.

20) Her mahallemizde ihtiyaca göre kreşler kuracağız.

21) Amatör spor dallarına en üst düzeyde destek olacağız. Belediye tarafından kurulacak Gençlik Merkezlerinde gençlerimizi uyuşturucu, alkol, sigara ve diğer kötü alışkanlıklardan uzak tutacağız, gençlerimizi bilim ve sanat ile tanıştıracağız.

22) Emekli yurttaşlarımız için 2. Bahar Evleri kuracağız. Bu evlerdeki atölye, kurs yeri ve dershanelerde emeklilerimizin çocuklarımıza ve gençlerimize deneyim ve bilgilerini aktararak kültürel, sosyal ve ekonomik yaşama katkı sunmalarını sağlayacağız.

23) Turizmimizin ve sanayimizin ihtiyacı olan ara eleman gereksinimlerini üniversitemizin işbirliğinde çözeceğiz.

24) Eski Kars itibariyle dünyanın en planlı kentlerinde biri olan Karsımızda kentsel cazibe alanlarını artırarak tekyön trafik uygulamaları gibi düzenlemelerle kent ekonomisinin belli caddeler dışına da taşmasını sağlanarak kentimizin her caddesinin canlı olmasını sağlayacağımız gibi trafiğin belli caddelerde yoğunlaşmasının da önüne geçmiş olacağız.

25) Kentimizdeki uygun alanlara kapalı semt pazarları kuracağız.

26) Ruslardan sonra Sayın Naif ALİBEYOLU döneminde ilk kez yapılan Kentsel Nazım İmar Planlnını günün gereksinimleri doğrultusunda yeniden düzenleyeceğiz ve bu yeni kentsel nazım planlamaları ve bu planlar çerçevesinde yapılacak kentsel altyapılarla kentimizdeki yeni yerleşim merkezlerinin deprem mukavim zeminlerde yapılaşması sağlayacağız. Bunun yanında; deprem dirençli yapılaşma ve kent kültürü oluşturulacaktır.

27) Kentimizdeki yapılaşmanın önündeki en büyük engellerden biri olan hisseli parsellerdeki problemleri hak sahipleriyle uzlaşarak, yürürlükteki imar kanununa göre çözeceğiz.

28) Kars Çayı ve çevresi ıslah edilecek ve rekreasyon alanı şeklinde düzenleyeceğiz.

29) Belediyemizdeki işmakinesi parkı son derece yetersiz olmasının yanında mevcut iş makineleri de ekonomik ömürlerini tamamlamış durumdadır. Belediyenin işmakinesi parkını yenileyeceğiz.

30) Kentin belli bölgelerinde öğrencilere yönelik ücretsiz internet erişimi sağlayacağız.

31) Kentimizde büyük tehlike arz eden sahipsiz sokak hayvanlarını kısırlaştıracağız ve çağdaş düzenekte hayvan barınağı kuracağız.

32) Kentimizde Karadağ bölgesindeki vahşi çöp depolama alanında toplanan katı atıklar kent sağlığına büyük tehdit oluşturmaktadır. Kentimize; katıatık düzenli bertaraf tesisi kuracağız.

33) Kars dışında yaşayan hemşerilerimiz, Kars’ta istihdama yönelik yatırım yaparlarsa, belediye uhdesindeki alanlarda arsa tahsisi dahil her tür kolaylaştırıcı ve özendirici olanağı sağlayacağız.

34) Yaşlı ve engellilerimizin ev temizlik ve bakım hizmetlerini belediyemiz eliyle yapacağız.

35) Mezarlıklarımızda çevre düzenlemesi, ağaçlandırma, ada içi yaya ve taşıt yolları yapacağız.

36) Yeterli sayıda taziye evi bulunmayan mahallelerimizde muhtarlıklarımızın önerileri çerçevesinde yeni taziye evleri kuracağız. Tüm defin ve mezarlık işlemleri cenaze sahibinin belediyemize bile gelmesine gerek kalmadan belediye personelince yapılacaktır. Ekonomik durumu yeterli olmayan cenaze sahibi hemşerilerimizin taziye evlerindeki çay, şeker, taziye yemekleri dahil geleneksel dini vecibelerin tamamını belediyemizce bedelsiz karşılayacağız.

c-087.jpgccccccccccccccc-001.jpg

Kaynak:Mesut Adıgüzel

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
30 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler