CHP, Kars Basınıyla Bir Araya Geldi

CHP, Kars Basınıyla Bir Araya Geldi

​Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars Milletvekili Adayları, kahvaltıda Kars'ın yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

CHP Kars Milletvekili Adayı Selami Yiğit, Aysel Boy, Saffer Özdemir, CHP Parti Meclisi Üyesi Yasemin Öney Cankurtaran, CHP Kars İl Başkanı Özfer Koçak ve parti yönetiminin katıldığı kahvaltılı basın toplantısında seçim bildirgesi hakkında bilgiler verdiler.

CHP Kars İl Başkanı Özfer Koçak, “Özgür basın bizim olmazsa olmazımızdır. Bizler 7 Haziran tarihinde bir seçim atlattık ama birilerinin hoşuna gitmediği için yeniden seçim alternatifi önümüze sunuldu. Bizler her zaman demokrasinin, özgürlüğün savunucuları olduk ve inanıyorum ki 1 Kasım seçimleri Cumhuriyet Halk Partisi’nin şahlanışı olacak, halkımız bunun farkındadır. Bizler ülkemizde hiçbir zaman savaş olsun, kan dökülsün taraftarı olmadık. Bizler bu topraklarda birlik içinde özgürce yaşama gayreti gösteriyoruz." dedi.

 CHP Kars Milletvekili Adayı Selami Yiğit, “13 yıllık bir tek parti iktidarıyla karşı karşıya kaldık ve bölgemizin seçmeni de belli ölçüde iktidara destek oldu. fakat şu bir gerçektir ki Kars, bu iktidar partisinden beklediği hiçbir şeyi alamadı. 1 Kasım da bizim beklentimiz Cumhuriyet Halk Partisi’nin ciddi derecede bir oy artışı göstermesi ve tek başına iktidar olmasıdır. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun 7 Haziran öncesi ortaya koyduğu dar gelirliye ait projeler toplumda karşılık buldu ve bugün iktidar partisi dahil olmak üzere deyim yerindeyse kopya çekme usulüyle kendi seçim bildirgelerine yerleştirmeye çalışıyorlar.” dedi.

CHP Kars Milletvekili Adayı Aysel Boy ise, “Ülkemizin etrafını saran karanlıktan, ülkemizin düştüğü girdaptan kurtulması için Cumhuriyet Halk Partisi’ne büyük görevler düştüğünün bilincindeyiz, bizler arkadaşlarımızla bu bilinçle yola çıktık. Basın özgürlüğünün öneminin bilincinde hareket ederek, hep birlikte özgür günlere hep birlikte kavuşacağız. Biz yüzyıllardır kardeşçe yaşadığımız bu topraklarda bundan sonra da kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz. bizi ayrıştırmaya, parçalamaya, bölmeye çalışanlara karşı hep birlikte mücadele verip Kars’ta ve Türkiye de bu kardeşlik rüzgarını devam ettireceğiz. Bunun mücadelesini hep birlikte veriyoruz inşallah başarıyla da sonuçlandıracağız.” diye konuştu.

CHP Kars Milletvekili Adayı Saffet Özdemir, “Basın özgürlüğünün kısıtlanması konusunda bizler de sıkıntı içerisindeyiz, sadece sizler değil bizler de baskı altındayız ama bizler Cumhuriyet Halk Partisi adayları olarak bu baskılara baş kaldırmak adına buradayız. Bizler bu süreçte valilerimizden, kaymakamlarımızdan objektif yaklaşım bekliyoruz. 1 Kasım 2015 tarihinde şunu açık yüreklilikle söylüyorum ki AK Parti iktidarı gidecektir. Eğer ki valilerimiz, kaymakamlarımız herhangi bir partinin sözcülüğünü veya savunuculuğunu yaparsa 1 Kasım sonrası hukuk yolu ile hesabını vereceklerdir. Bu ülkede herkes görevini yasal sınırlar içerisinde yapmalıdır. Huzurlu bir yaşam standardının oluşturulması adına en büyük adım da bu olacaktır.” şeklinde konuştu.

chp,-kars-basiniyla-bir-araya-geldi-(2).jpgchp,-kars-basiniyla-bir-araya-geldi-(3).jpgchp,-kars-basiniyla-bir-araya-geldi-(1).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler