CHP Milletvekili Sertel, Kars’ın Sorunlarını Meclis’e Taşıdı

CHP Milletvekili Sertel, Kars’ın Sorunlarını Meclis’e Taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, turizm ve hayvancılık olmak üzere Kars’ın belli başlı sorunlarını Meclis’e taşıdı.

Geçtiğimiz hafta Kars’ın Sarıkamış, Selim, Kağızman, Akyaka, Arpaçay ve Susuz ilçelerini gezen Atila Sertel, burada edindiği izlenim ve tespit ettiği sorunları TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada dile getirdi.

Kars halkının sorun ve taleplerini yerinde dinleyen Atila Sertel, Kars’ın hayvancılık, tarım ve turizmde çekim merkezi haline gelmesi gerektiğini vurguladı. Her üç sektörde de Kars’ın çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten CHP İzmir Milletvekili Sertel, alınacak tedbirler, sağlanacak teşvikler ve tanıtım faaliyetlerinin artırılmasıyla Kars ve çevresinin kısa sürede kalkınacağını vurguladı. Sertel, yaptığı konuşmada Kars’a “Gazi” unvanı verilmesi gerektiğini de vurguladı.

Kars’ın hayvancılığın merkezi iken, nüfusunun 3-4 katı hayvan varlığına sahipken şimdi neredeyse kendine bile yetemez noktaya geldiğini belirten Atila Sertel, kış turizmi açısından son yılların parlayan yıldızı konumundaki Sarıkamış’ta otel doluluk oranlarının da sert bir şekilde düştüğünü ifade etti.

Sertel, “Terör ve güvenlik bölgesi kararı hayvancılık ve tarımın yanı sıra turizmi de ciddi şekilde etkilemiş. Geçen yıllarda yüzde 85 doluluk oranıyla faaliyet gösteren otellerin doluluk oranı bu sene yüzde 16’lara kadar düşmüş. Bazı oteller kapanmak zorunda kalmış. Tarihi ve doğasıyla çekim merkezi olması gereken Kars’ta bugün ne yazıkki otelci, esnaf, tüccar ve köylüler can çekişiyor. Terörle ilgili oluşan ön yargı yerli ve yabancı turistin bu bölgeye gelmesini engelliyor. Vatandaşlara güven telkin edecek açıklamalar ve uygulamalarla Kars’taki kış turizmi yeniden eski günlerine dönmelidir” diye konuştu.

chp-milletvekili-sertel,-kars’in-sorunlarini-meclis’e-tasidi-(1).jpgchp-milletvekili-sertel,-kars’in-sorunlarini-meclis’e-tasidi-(2).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler