Çicekciler Umduklarını Bulamadılar

Çicekciler Umduklarını Bulamadılar

Kars'ta, Babalar Günü öncesinde çiçek satışlarının beklenilenin altında kaldığı bildirildi

Kars’ta, Babalar Günü öncesinde çiçek satışlarının beklenilenin altında kaldığı bildirildi. 
Diğer özel günlere oranla Babalar Günü’nde çiçeğe olan talebin genelde az olduğundan yakınan çiçekçiler, “Bu yıl beklenilenin de altında bir ilgi var. Hatta son bir hafta içinde çiçek fiyatları artacağı yerde yarı yarıya düştü. Bugün son gün olması sebebiyle bazı çiçeklerin fiyatlarında normale dönüş olsa da genelde yine fiyatlar düşük kaldı. Annelere babalardan daha çok çiçek alınıyor. Babalar Günü’ne pek ilgi olmadığı aşikardır.” dediler.
Yemeyip yediren, giymeyip giydiren, her türlü fedakarlığı gösteren eli öpülesi babalar, ne yazık ki çiçek satışlarını artıramadı.
Çiçekçi Selma Koç, “Babalar Günü'nde satış yapamıyoruz. Babalar Günü’ne insanlarımız bir Anneler Günü, 14 Şubat Sevgililer ve 24 Kasım Öğretmenler günü kadar rağbet göstermiyorlar. Babalar Günü dışında 14 Şubat Sevgililer ve Öğretmenler Günü’nde çiçek satışında yoğunluk yaşanıyor ama Babalar Günü’ne pek önem verilmiyor.” dedi.
Öte yandan iki kız kardeş Rabia ve Yazgül Çelik ise babaları için ayrı ayrı gül buketleri hazırlattılar. Çelik kardeşler, “Bugün Anneler Günü kadar önemli bir gün. Babamıza en güzel hediye olarak çiçekle sevgimizi göstererek elini öpeceğiz.” diye konuştular ve tüm Babaların Babalar Günü’nü kutladılar.
(SE-BA-S) KARS (KHA) – SERHAT ERYOLCU

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler