Çiftçi eğitimleri köylüleri memnum ediyor

Çiftçi eğitimleri köylüleri memnum ediyor

Kars Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şubesi, Mezra ve Karakaş Köylerinde çiftçilere eğitim verdi.

 

Koordinasyon Ve Tarımsal Veriler Şubesi tarafından düzenlenen çiftçi eğitimleri devam ediyor. Bu haftaki eğitim programlarından ilki Merkez Karakaş köyünde düzenlendi. Karakaş köyünde düzenlenen eğitimde “Mekanizasyon, Toprak Analizi ve Gübreleme” konuları anlatıldı. Çiftçilere broşür dağıtıldı, konu ile ilgili soruları cevaplandırıldı. Diğer çiftçi eğitimi ise Merkez Mezra köyünde gerçekleştirildi. Burada da “Hayvan Besleme ve Süt Sağım Teknikleri” konuları çiftçilerimize aktarıldı.
 
Merkez Azat Köyünde de eğitim verildi. Şube teknik personelleri tarafından son yıllarda dünyamızı tehdit eden en önemli sorunlardan biri olan Toprak ve Su Kirliliği, Erozyon, Toprak Su Muhafaza konularının yanı sıra içinde bulunduğumuz kış aylarında hayvancılık için en önemli konulardan biri olan barınak modernizasyonunda çiftçilere bilgi verildi. Kars için önem arz eden birçok konuda çiftçilere lifletlerin dağıtıldığı eğitim toplantısı çiftçilerin yönelttiklerin soruların yanıtlanması ile son buldu.
 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler