Çiftçilere Ekim Öncesi Bilgilendirme Semineri

Çiftçilere Ekim Öncesi Bilgilendirme Semineri

Sarıkamış Ziraat Odası Başkanlığı Tarım Danışmanı Gülşin Demir, çiftçilerin ekim öncesi bilgilendirmelerini çok önemsediklerini belirtti.

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde Sarıkamış Ziraat Odası Başkanlığı tarafından tarım sektörünün gelişmesi ve çiftçilerin tarımsal faaliyetlerden daha fazla verim elde etmelerini sağlamak amacıyla çiftçilere, ekim öncesi gerekli olan tarımsal konular hakkında bilgilendirme semineri düzenlendi.

Sarıkamış Muhtarlar derneğinde düzenlenen seminerde konuşan Sarıkamış Ziraat Odası Başkanlığı Tarım Danışmanı Gülşin Demir, bu tür seminerlerin amacı çiftçilerin tarımsal faaliyetlerden daha fazla verim almasını sağlamak olduğunu söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Sarıkamış Ziraat Odası başkanlığı iş birliği ile çiftçilerin ekim öncesi bilgilendirmelerini çok önemsediklerini belirten Demir, şunları kaydetti:

 “Bir yıl boyunca sahada yaptığımız gözlemler sonucunda çiftçilerimizin sorunlarını yerinde tespit etik. Çiftçilerimizin emeklerinin karşılığını alabilmeleri için bilinçli tarım yapmaları gerekmektedir. Bizler bu açığı görerek çiftçilerimizin daha fazla verim alabilmeleri maksadıyla bilgilendirme seminerleri düzenliyoruz. Çiftçilerimiz sertifikalı tohum kullanmaya önem göstermelidirler. Ayrıca gübreleme ve zararlı otlara karşı ilaçlama çalışmaları da yüksek verim için önemli etkenlerdendir. Ayrıca bölgemize uygun farklı ürün ekim denemeleri yapılacak. Yem bezelyesi, slajlık mısır ve ay çiçeği gibi ürünlerin daha fazla yaygınlaştıracağız.”

Toplantı sonrası katılımcılara tarımsal bilgileri içeren broşürler dağıtılırken, Sarıkamış Ziraat Odası Başkan yardımcısı Nazım Öncü, seminerlerin devam edeceğini belirterek katılımcılara teşekkür etti.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler