Çiftçilerin Dikkatine!

Çiftçilerin Dikkatine!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 2014 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi güncelleştirme işlemleri 30/05/2014 tarihinde sona erecektir.

Çiftçilerin Dikkatine!

Aktif olarak tarımsal faaliyette bulunan çiftçilerin özlük bilgilerinin, faaliyetleri sırasında kullandıkları varlıkların(arazi, hayvan, girdi vs.),ürün deseninin, ortalama verimlerin kayıt altında tutulduğu, tarımsal desteklemelerin uygulandığı, izlendiği, denetlendiği, tarım politikalarının oluşturulmasında yararlanılan sisteme “Çiftçi Kayıt Sistemi” denir.

Bu sistemle sağlıklı tarım politikalarının oluşturulması, çiftçilerin bilgilerinin güncellenmesi, tarımsal destekleme programlarının denetlenebilir, izlenebilir, raporlanabilir bir şekilde yürütülmesi amaçlanmaktadır.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 2014 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi güncelleştirme işlemleri 30/05/2014 tarihinde sona erecektir. İlimiz çiftçilerinin mağdur olmaması nedeniyle 30/05/2014 tarihine kadar;

1-Çiftçi Kayıt Sistemine kayıt yaptırmaları, mevcut kayıtlarını güncelleştirmeleri,

2-Yem bitkisi (Fiğ, Korunga, Yonca v.b) desteklemelerinden yararlanmak isteyen çiftçilerimizin 30/05/2014 tarihine kadar müracaatlarını yapmaları gerekmektedir.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler