Çiğ Süt Desteklemesi

Çiğ Süt Desteklemesi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca, inek, keçi, koyun veya manda sütü için destekleme ödemesi yapılması kararlaştırıldı.

Çiğ Süt Desteklemesi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca, inek, keçi, koyun veya manda sütü için destekleme ödemesi yapılması kararlaştırıldı.

Bakanlıkça, belirli dönemlerde çiğ sütün değerlendirilmesi, ülkemiz süt üretiminin geliştirilmesi, kayıt altına alınması ve çiğ süt fiyatlarında istikrarın oluşturulması amacıyla 2013 yılında inek, keçi, koyun veya manda sütü için destekleme ödemesi yapılması kararlaştırıldı.

Üretici, üretmiş olduğu çiğ sütü, 17 Aralık 2011 tarihli ve 28145 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan, Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik kapsamındaki süt işletme tesislerine satan, ulusal düzeyde üst örgütlenmesini usulüne uygun olarak tamamlamış bir hayvancılık örgütüne üye olan yetiştiricilere şu kolaylıklar getirildi. Keçi, koyun veya manda sütü için 0.2 TL/Lt, inek sütü için ise soğutulmuş süte farklı olmak üzere Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının belirleyeceği dönemler ve miktarlar üzerinden ödeme yapılacak.

Bu çerçevede, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nce İl genelinde yapılan çalışma ile 2013 yılının üçüncü 3 aylık dönemine ait olmak üzere toplam bin 498 yetiştiricinin üretmiş olduğu 5 milyon 196 bin 475 Lt çiğ süte 211 bin 611 TL hak ediş düzenlendi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler