Çıldır Gölü dikkatleri üzerine çekiyor

Çıldır Gölü dikkatleri üzerine çekiyor

Kars Ardahan sınırları arasında kalan Çıldır Gölü, yapılan kar ve buz sürüşleri ile dikkatleri üzerine çekmeye başladı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Yaklaşık 48 santimetre ve 80 ton ağırlığa dayanıklı donmuş Çıldır Gölü üzerinde direksiyon başına geçenler unutulmaz anlar yaşadı.

Özel bir Otomotiv firmasının Motorsport ekibi tarafından Kars Çıldır gölünde, buz üzerinde yapılan kar ve buz sürüş eğitimi renkli görüntülere sahne oldu. Yaklaşık 160 kilometre hızla yapılan sürüşler hem katılımcıları hem de izleyicileri heyecanlandırdı.

Buz kalınlığının günlük olarak elektronik cihazlarla ölçüldüğü pistte, son derece güvenli ve bir o kadar da eğlenceli bir ortamda limitlerin zorlandığı, otomobillerin ve SUV araçlarının performansları yok artık dedirtti.

Kar ve buz sürüş eğitimine katılan Ali Tümen, “Daha önce İstanbul’da daha önce kar üzerinde araç kullanmıştım az çok ama buradaki deneyim bambaşka oldu. Geçekten aracın sınırlarını sonuna kadar zorlayabilirsiniz. Aracın tepkilerini çok net görebiliyorsunuz. Gerçekten güzel bir deneyimdi.” dedi.

Kar ve buz etkinliği son 5 yıldır düzenlediklerini ifade eden firmanın İcra Kurulu Üyesi ve Motorspor Sürücüsü Naci Kocabıyık, “Kars ve Ardahan Çıldır Gölü üzerinde 5 yıldır güzel bir çalışma yaptık. Getirdiğimiz nokta gerçekten bize gurur veriyor. Son gelişmiş aletlerimizle birlikte buzun kalınlığını ve kalitesini ölçüyoruz. Böylece kesinlikle bir güvenlik zafiyeti vermiyoruz. Katılımcılarımız son derece güvenli bir şekilde buz üstünde bu deneyimi yaşayabiliyorlar.” diye konuştu.

Özelikle kış aylarında yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Çıldır Gölü, yapılan kar ve buz sürüşleri ile dikkatleri üzerine çekmeye başladı. Bir tarafta kayarak ilerleyen araçlar diğer tarafta atlı kızak gezileri insanları büyüledi. Çıldır Gölü üzerinde yapılan sürüş ve drift havadan da görüntülendi.

cildir-golu-dikkatleri-uzerine-cekiyor-(1).jpgcildir-golu-dikkatleri-uzerine-cekiyor-(2).jpgcildir-golu-dikkatleri-uzerine-cekiyor-(3).jpgcildir-golu-dikkatleri-uzerine-cekiyor-(4).jpgcildir-golu-dikkatleri-uzerine-cekiyor-(5).jpgcildir-golu-dikkatleri-uzerine-cekiyor-(6).jpgcildir-golu-dikkatleri-uzerine-cekiyor-(7).jpgcildir-golu-dikkatleri-uzerine-cekiyor-(8).jpgcildir-golu-dikkatleri-uzerine-cekiyor-(9).jpgcildir-golu-dikkatleri-uzerine-cekiyor-(10).jpgcildir-golu-dikkatleri-uzerine-cekiyor-(11).jpgcildir-golu-dikkatleri-uzerine-cekiyor-(12).jpgcildir-golu-dikkatleri-uzerine-cekiyor-(13).jpgcildir-golu-dikkatleri-uzerine-cekiyor-(14).jpgcildir-golu-dikkatleri-uzerine-cekiyor-(15).jpgcildir-golu-dikkatleri-uzerine-cekiyor-(16).jpgcildir-golu-dikkatleri-uzerine-cekiyor-(17).jpgcildir-golu-dikkatleri-uzerine-cekiyor-(18).jpgcildir-golu-dikkatleri-uzerine-cekiyor-(19).jpgcildir-golu-dikkatleri-uzerine-cekiyor-(20).jpgcildir-golu-dikkatleri-uzerine-cekiyor-(21).jpgcildir-golu-dikkatleri-uzerine-cekiyor-(22).jpgcildir-golu-dikkatleri-uzerine-cekiyor-(23).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler