Çıldır Muhtarlar Derneğinden Aşıklı Gece

Çıldır Muhtarlar Derneğinden Aşıklı Gece

Çıldır Muhtarlar Derneği sazlı-sözlü ve yemekli program düzenledi.

Çıldır Muhtarlar Derneği tarafından Eşmepınar köyünde düzenlenen programa Çıldır Kaymakamı Tamer Kılıç, Çıldır İlçe Müftüsü Selçuk Kılıçbay, Ardahan İl Tarım Müdürü Mustafa Tanı, AK Parti Çıldır İlçe Başkanı Ahmet Rıfat Vural, yöresel aşıklar, bazı kurum amir ve memurları ile vatandaşlar davetli olarak katıldı.

Gecede misafirlere yöresel çorba olan ısırgan çorbası, et pilav ve tatlı ikram edildi. Yemek sonrası Çıldır İlçe Müftüsü Selçuk Kılıçbay sofra duası verdi. Yemeğin ardından gecede sahneyi yöresel aşıklar Mehmet Oktay, İsrafil Uzunkaya, Yavuz Timur ve Hakim Topkaya aldı. Aşıkların bölgenin aşıklık değerlerinden Aşık Şenlik, Aşık Sedayi ve diğer aşıklardan anlatmış oldukları hikayeler ve söylemiş oldukları türküler misafirleri mest etti.

Gece aşıkların hep birlikte söylemiş oldukları son bir türkü ve tüm konukların çektirmiş oldukları hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Programın düzenlenme sebebi hakkında bilgi aldığımız Çıldır Muhtarlar Derneği Başkanı Arif Uzunkaya " Dernek olarak şuan ülkemizin en çok ihtiyaç duyduğu birlik ve beraberliği bizde Çıldır’da göstermek amacı ile dernek muhtarları olarak güzel bir gece düzenlemeyi amaçladık. Davetlilerimize sıcak bir ortamda, yöresel aşıklarımızın katılımıyla yöremizin değerlerini onların sazı sözü ile anlatmaya çalıştık. Programımıza katılan tüm davetlilerin son derece keyif aldığına inanıyorum. Bizleri kırmayıp programımıza katılan Çıldır Kaymakamımız sayın Tamer Kılıç’a, İl Tarım Müdürümüz sayın Mustafa Tanı’ya, AK Parti Çıldır İlçe başkanımız sayın Ahmet Rıfat Vural’a, Çıldır İlçe Müftümüz sayın Selçuk Kılıçbay’a, ismini saymadığım diğer Kurum amir ve memurlarına, sazları ve sözleri ile gecemize renk katan aşıklarımıza, gecemizde konuklarımıza ikram sunumunda emek veren Eşmepınar köylü kardeşlerime şahsım ve Dernek yönetimim adına teşekkür ediyorum" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler