Çocuk Gelişimi Atölyesi Açıldı

Çocuk Gelişimi Atölyesi Açıldı

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, “Çocuk Gelişimi Atölyesi’nin” açılışını yapıldı.

Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencilerinin bir yıllık çalışmalarının da sergilendiği açılış programına Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, eşi Çiğdem Yılmaz, Iğdır Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı ve derneğin bazı üyeleri ile serginin düzenlenmesine büyük katkıda bulunan öğretim görevlileri Mustafa Dal ve Yunus Tunç’un yanı sıra öğrenciler de katıldı.

Karaağaç Kampüsü Merkezi Derslik Binası’ndaki Çocuk Gelişimi Atölyesi’nin açılış kurdelesini kesen Rektör Yılmaz, öğrencilerin uygulamalı eğitimleri için atölyelerin son derece önemli olduğunu belirterek, Iğdır Üniversite olarak öğrencilerin daha iyi eğitim almaları için her türlü desteği vermeye çalıştıklarını kaydetti. Atölyede çocukların psiko-motor, sosyal ve duygusal, bilişsel ve dil gelişimine katkıda bulunacak eğitim materyallerinin yer aldığını belirten Rektör Yılmaz, açılışı yapılan Çocuk Gelişimi Atölyesi’nde öğrencilerin dönem içerisinde büyük bir özveri ile yapmış oldukları çalışmaların güzel bir şekilde sergilendiğini ifade etti.

Sergide Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri tarafından büyük bir özveri ile hazırlanan çocuk ve müzik, özel eğitimde araç ve gereç geliştirme, çocuk animatörlüğü, çocuk edebiyatı ve medya derslerinde hazırlanan müzik aletleri, kuklalar, maskeler, kostümler, eğitici oyuncaklar, eğitim materyalleri, duyu materyalleri, mobiller, hikaye kartları ve eğitici çocuk dergileri yer aldı. Ayrıca sergide dikkatleri çeken bir diğer çalışma da Çiğdem Yılmaz tarafından bölüm öğrencilerine yaptırılan ‘otizm ile farkındalık oluşturma’ konulu bir birinden renkli önlükler oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Iğdırhaber