Çocuklarınızı Okula Gönderin!

Çocuklarınızı Okula Gönderin!

Devamsız Öğrencileri İkna Çabaları Sürüyor

Çocuklarınızı Okula Gönderin!

Devamsız Öğrencileri İkna Çabaları Sürüyor

Kars’ın Arpaçay ilçesindeki devamsız öğrencileri tekrar okulla buluşturmak için aile ve öğrencilere yönelik ikna çalışmaları devam ediyor.

Çeşitli sebeplerle öğrenimini yarıda bırakan öğrencileri tekrar okula kazandırmak için Arpaçay YBO öğretmenlerinden komisyon oluşturuldu. Branş öğretmenlerinin yanı sıra rehber öğretmenlerin de bulunduğu komisyon köy ve mahalleleri gezerek devamsızlık yapan öğrencilere ve ailelerine yönelik ziyaretler gerçekleştiriyor. Öğrenci velileri ev ev ziyaret edilip çocuklarını okula göndermeme nedenleri araştırılırken öğrencilerin okullarına tekrardan devamlılıklarını sağlamak amacıyla veliler ikna edilmeye çalışılıyor.

Bölgenin özelliklerinden dolayı içinde bulunduğumuz tarla ekim dönemi ve yaylacılık mevsiminde ailelere yardımcı olmak amacıyla öğrenciler okula gönderilmeyip devamsızlıklar oldukça yüksek seviyelere çıkarken,  aileleri ikna için komisyon yoğun çaba harcıyor.  Komisyon ziyaretlerinde;  ailelere eğitim ve öğretimin zorunlu olduğunu, çocuklara eğitim hakkının verilmesi gerektiğini belirtiyor.

Devamsız öğrenci kalmayıncaya kadar ikna çabalarına devam edecek olan komisyonun, dönem sonuna kadar tüm devamsızlık yapan öğrenci ailelerini ziyaret etmesi planlanıyor. karsmanset.com

Önceki ve Sonraki Haberler