Cumhurbaşkanı Erdoğan Ardahan’da konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ardahan’da konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Ardahan’da konuştu.

Erdoğan’ın konuşması şöyle:

Bu ülkenin insanını geleceğe biz hazırladık. Hala da hazırlıyoruz. Ardahan hizmet siyasetimizden payına düşeni aldı. Ardahan’a 12 yılda 3 katrilyon 100 trilyon hizmet verdik. Ulaştırmada 1 katrilyon 100 trilyon yatırım yaptım. Enerji tabi kaynaklarda 260 trilyon yatırım yaptık. İller Bankası 260 trilyon, gıda ve tarımda 225 trilyon, aile ve sosyal hizmetlerde 196 trilyon, milli eğitimde 171 trilyon, çevre ve şehircilikte 171 trilyon; toplu konutta 153 trilyon, üniversite olarak 138 trilyon, köydes 101 trilyon, sağlıkta 82 trilyon orman ve su işlerinde 72 trilyon toplamda 3 katrilyon 100 trilyon yatırım yaptık.

Bunu anlamayanlar olabilir, anlamak istemeyenlerde olabilir fakat biz ‘Balık bilmezse Halık Bilir’ dedik. 10 yıl önce Ardahan Üniversite olacak dense inanır mıydınız? Oldu mu? Oldu. Bugün ARÜ’nün 4 bin öğrencisi 20 eğitim kurumu var. Ardahan bir zamanlar Kars’ın ilçesiydi. Bakın nereden nereye geldik. Ardahan’da hiç bölünmüş yol var mıydı? 62 kilometre bölünmüş yol var. Göle ve Çıldır istikametinde yeni bölünmüş yolların inşası sürüyor.

Tarım ve hayvancılık destekleriyle Ardahan’ı güçlendirdik. Ardahan’ı 2023’e hazırlıyoruz. Bugün dünyanın her köşesinde kardeşlerine sahip çıkan bir Türkiye var. Biz sizlerle gurur duyuyoruz. Ahıkska Türkü kardeşlerimizin derdine derman olmak için çalışma yürütüyoruz. Biz son 10 yılda 24 bin Ahıska Türkü’ne vatandaşlık verdik. Ukrayna’daki iç savaştan dolayı yaşadıkları terk etmek zorunda kalan 677 aileyi ülkemize getiriyoruz. TOKİ’nin konutlarından kendilerine tahsis yapacağız. Ahıskalı kardeşlerimle görüşüyor dertlerini yakından takip ediyorum. Ukrayna’dan gelenlerin iskanı başta olmak üzere Ahıskalı kardeşlerimle yakından ilgileniyorum.

Yarın tarih en önemli seçimlerinden birini yaşıyoruz. Gri tonların yok olduğu hper şeyin siyah ve yabız olarak ikiye ayrıldığı seçim olyacak. Bir yanda yeni Türkiye diğer tarafta tüm pyartileri ve ötrgütleriyle yerli ve yabancı medyasıyla eski Türkiye var.

Türkiye’nin seçimle iş başına gelmiş Cumhurbaşkanı olark benim safım milletin yanı ve safıo olcaktır.

Milletime doğruları anlatmak için meydanlardayım. Bu benim görevim. Çünkü kurusıkı atıyorlar. Ne dedikleri belli değil, bunlara 5 koyun ver kaybeder gelirler. Türkiye’yi nereden aldık nereye getirdik. 230 milyar doları milli geliri olan Türkiye vardı şimdi 800 milyar dolar olan bir Türkiye var. MHP, DSP, ANAP bunları IMF’ye 23.5 milyar doları borçlandılar bunu biz ödedik. Sonra İMF bizden borç istedi.

Güçlü Türkiye’yi böyle kurduk. Merkez Bankasında 27. 5 milyar doları civardı şimdi 122 milyar dolar var. Yoksulluk, Yolsuzluk ve Yasaklarla uğraştık ve başardık.

Memur işçi maaşlarından para kesiyorlardı Başbakan oldum masama bu geldi. Devletin bunları borcu 15 katrilyondu. Kim ödedi? Biz ödedik. Birde KEY diyorlardı Konut Edindirme Yardımı, Memura işçiye ev sahibi yapacağız dediler kestiler. Ödendi mi? Hayır. Biz geldik onu da ödedik, 18.5 katrilyon.

CHP’nin geçmişi de bunun içindeydi. Hepsi bu günaha ortak. Biz bunları temizleye temizleye buralara geldik.

Kars’ta, Ardahan’ta doğru dürüst hastane bile yoktu. Şimdi istediğin hastaneye gidiyor istediğin eczaneden ilacını alabiliyor musun. Evet alabiliyorsun.

Bir İngiliz gazetesi bu seçimle ilgili ‘tam batılaşmamış yoksul Müslümanların kendi ülkelerini yönetmelerine izin verilemez’ diye yazmış. Sen kimsin, terbiyesiz. Haddini bil. Ne zamandan beri size böyle yetki verildi. Türkiye artık mandaların egemen olduğu bir Türkiye değil. O tarih oldu. Artık bu milletin gerçek evlatları bu ülkede yönetime sahip.

Davos gidişimde ‘siz bize para mı verdiniz, yoksa başka bir şey mi’ dedim Para verdik dediler. ‘Sen paranı borç takviminin ödeneceği süreçte alırsın.’ dedik. Ama dedim ‘bize emir vermeye kalkma, bize emir veremezsiniz’ Ve zaten o İMF’nin başkanı da gitti. Biz parayı da ödedik. Ya biz buyuz.

Bu millete bu tür oyun oynanır mı? Ama maalesef aciz yöneticiler sebebiyle bu oyunlar oynandı. Geçmişte de Türkiye için kendi başına bırakılmayacak kadar önemli bir ülke diyorlardı. Şimdi de kendi ülkemizi yönetmemize izin vermeyeceklerini söylüyorlar. İşte bunun için 12 yıldır milli iradeyle bu işi yapıyoruz. 12 yıldır Türkiye’yi bağımsız ülke haline getirmenin mücadelesini verdik. İhracatımız 32 milyar dolardan 162 milyar doları çıktı. Artık hakkını yapan bir Türkiye var. İnsansız hava arcığını, silahını, gemisini yapan bir Türkiye var. Kendimizi yönetmemize izin vermeyeceklerini utanmadan da yazıyorlar. ‘Eğer Erdoğan Pazar günü istediğini alırsa durdurulamaz olur’ diyorlar. Hale bak. ‘Erdoğan’ diyerek benim şahsımı kastetmiyorlar asıl durdurulamaz dedikleri Türkiye’dir.

Bir Alman gazetesi de gelişmelerden rahatsız. İstanbul’daki 3. havalimanın temelini attık. Maliyeti 12 milyon Auro’dur. Yılda 150 miyar yolcu gidip gelecek. 25 yıllığına onlara bunu kiraladık. 25 yıl burayı işletecekler. 25 yılda 22 milyon Auro kira ödeyecekler. İş bilenin kılıç kuşananın. Böyle kurku sıkı atmakla bu iş olmuyor,

Kılıçdaroğlu Kars’ta Et Balık Kurumu kaldırıp Et Süt Kurumu yapacağım diyor. Haberi yok haberi, Hala uçuyor. Harçları kaldıracağız diyorlar biz zaten bunları kaldırdık. Bunlar nal topluyor nal. Durumları bu. Bunlardan yönetici olmaz. Marmaray’ı takip ediyor musunuz. 18 ay oldu açalı. 18 ayda 75 milyon geçti. Dedemiz Fakih gemileri karadan yürüttü bizde ey dedem Fakih sen gemileri karadan yürüttün bizde denizin altından metroyu yürütüyoruz. Olmaz dediler biz yaptık. Şimdi boğaz üzerine 3. köprüyü yapıyoruz. Bu ıl sonu bitiyor. 4 gidiş 4 geliş ortasından da hızlı tren geçiyor. Bakınız nereden nerelere geliyoruz. Bunu da 3. havalimanıyla birleştiriyoruz. Marmaray’ın güneyinden denizin altından bir tünel daha yapıyoruz ondan da arabalar geçiyor. Bunu da bitiriyoruz. Bakın şunu yaptık şunu yapıyoruz diye konuşuyoruz.

Şu anda Türkiye’nin eli Balkanlarda. Filistin’de , Suriye’de Libya’da, Orta Asya’da, Miammar’da yani nerede bir mazlum varsa biz oradayız. Bunlar onları rahatsız ediyor.

Amerika’da yayınlanan New York Times gazetesi tarih boyunca bize hep saldırıyor. Şimdi de aynı gazete bana kin kusuyor. Sultan Abdulhamit’in, Manderes’in, Özal’ın ihaneti mi var. Benim 12 yıllık icraatım ortada yaptıklarımız ortada. 25 havalimanını 55’a çıkardık. Nereden nereyle geldik ya. Bunlar durup dururken olmadı. Birileri soydu soğana çevirdi. Biz eser ortayla koyduk. Eşek ölür kalır semeri insan ölür kalır eseri.

Benim üzerimden Türkiye’yi hedef alıyorlar. Ana muhalefetle bölücü örgütün güdümündeki partiyi bir araya getirmenin ne olduğun görüyor musunuz? Ardahan yarın sandıkta bu oyuna dur diyecek mi. Türkiye bu tezgahı kuranlara bir kez daha hak ettikleri dersi verecek mi?

Analarımızın dualarıyla buralara geldik inşallah daha ilerilere de bu dualarla gideceğiz.

Ardahan’ın güzel insanları. Milletimizin 1920’de, 1950’de ve her seçimde olduğu gibi iradesine sahip olacağına inanıyorum. Türkiye bu tümseği Allah’ın izniyle geçecektir. Bu imtihanı da başarıyla geçecek 2023, 2053, 2071 vizyonu doğrultusunda yürümeye devam edeceğiz. Bu milleti ayakta tutan inancıdır, tarihidir., kültürüdür.

Terör örgünü arkasına alan parti diyaneti kaldıracağım diyor. Ana muhalefet imam hatip okullarını kaldıracağım diyor. Seçim beyannamende bunu diyorsun. Biz 28 Şubat’ta bu delikten sokulduk. Ama Müslüman bir delikten iki kere sokulmaz. Benim kızlarım Türkiye’de okuyamadı. Üniversiteye alınmadılar. İşte siz dertlisiniz. Bu millet inançlı millet. İstiyor ki evladı dinini diyanetini de öğrensin. Kılıçdaroğlu bundan rahatsız oluyor. Şimdi var mı bu sıkıntılar. Şimdi Danıştay tüm liselerde başörtülü olarak da okuyabilecekler. Devlet dairelerinden HSYK bir karar verdi yargıda da başörtülü olarak hizmet verebilecekler. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste.

Öyle bir ders verilsin ki bizim kutsallarımıza bunlar saldırmasın. Bizim Kabemiz Mekke’de. Yaradılanı yaradandan ötürü sevdik. 78 milyonu Allah için sevdik. Bunların kesinlikte demokrasi diye, insan hakları diye, Türkiye’nin kalkınması diye bir derdi yoktur. İstikrarlı bir Türkiye istemiyorlar. Onun için eski Türkiye diyorlar. Daha dün Mecliste yan yana oturtmak için zor ikna edilen partiler bugün aralarında koalisyon konuşuyorlar. Hepside aynı yerden besleniyor aynı yerden yönlendiriyorlar.

Dün Diyarbakır’da olanlar. Bunlar her hangi bir partiye yapılan değil yarın yapılacak seçimlere gölge düşürmek için provakatif eylemdir. Ölenlere Allah’tan rahmet yaralılara başsağlığı diliyorum. Ben dün kendini telefonla aradım ama bakmıyorlar. Ben görevimi yaptım. Açıklama yapıldı dün akşam ATV-AHABER ortak yayınında açıklama yaptım. Biz hep birlikte sandıkları sahip çıkacağız ve yüksek katılım sağlayacaksınız, korkuyu korkutacaksınız. Korkmak yok. Bizim demokrasiyle ilgili irademizi kimse pranga altına almamalı. Bunların oyunları inanı ki yarın bozuluyor. Bunu siz bozacaksınız.

Barajı aşacak mı aşmayacak mı. Millet ne derse o olur. Milletin iradesine saygı duyacaksın. O kadar açık. Barajı koyduğumuzda bu parti yoktu. Bırakın silahları dedik. Yurtdışına gideceksiniz, burada kalacaksanız da silahsız kalacaksınız dedik. Kimse kurusa bakmasın.

Bu millete zaten bir CHP yetti nereye kadar Menderes’e kadar. O da geldi sildi. Ama ne yaptılar Menderes’i astılar. Bu mimlet o kara günleri yaşadı.

Bir olacağız. Diri olacağı, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Bir bağımsız milletvekili parlamentoda bir şey yapabilir mi? Kars’a Ardahan’a bir hizmet getirebilir mi? Adımlarımı buna atmamız oylarımızı buna göre vermemiz lazım. Tek millet, 78 milyonuyla tek millet, tek bayrak, tek vatan kimse bu toprakları bölemez. Bölmeye kalkara milletimiz karşısındadır. Ve 4 tek devlet. Devlet içinde devlet olur mu?

Yarın bunlara ders verme günüdür. Ardahan bunlara hazır mı? Sesinize, nefesinize sağlık. Birlik ve beraberliğiniz. Kadirşinaslığınız için hepinize teşekkür ediyorum.

Önceki ve Sonraki Haberler