Cumhuriyet 96 yaşında

Cumhuriyet 96 yaşında

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk halkına armağan edilen Cumhuriyet’in, bayram olarak ilan edilişi, 96’ıncı yılında yurt genelinde olduğu gibi Kars’ta törenlerle kutlanıyor.

Volkan KARABAĞ KARS MANŞET 

Bugün başlayan kutlama etkinlikleri kapsamında, Vilayet Konağı önünde bulunan Atatürk anıtına Vali Türker Öksüz, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Vekili Tank Albay Erhan Altın ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Boşnak tarafından çelenkler sunuldu.  Ardından da saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu.

VALİ ÖKSÜZ, “İSTİKLAL MÜCADELEMİZİN BİZE BIRAKTIĞI EN ÖNEMLİ MİRASLARDAN BİRİ HİÇ ŞÜPHESİZ CUMHURİYETTİR”

Öte yandan Kars Valisi Türker Öksüz, Cumhuriyet’in ilan edilişinin 96’ıncı yılı dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün önderliğinde aziz milletimizin azim ve kararlılığıyla kurulan Cumhuriyetimizin 96. yıl dönümünü, birlik ve beraberlik duyguları içinde kutlamanın haklı gurur ve onurunu yaşadığımızı söyledi.

Mesajından istiklal mücadelemizin bize bıraktığı en önemli miraslardan birinin hiç şüphesiz Cumhuriyet olduğunu da belirten Vali Öksüz, “Sadece Anadolu coğrafyasının değil, belki de insanlık tarihinin en haksız işgallerinden birini bertaraf etmek için; Anadolu’nun dört bir yanında din, dil, ırk ve cinsiyet ayrımı olmaksızın başlatılan İstiklal mücadelemizin bize bıraktığı en önemli miraslardan biri hiç şüphesiz Cumhuriyet’ tir.

Cumhuriyet, bizim için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi, toplumsal ve siyasal değişim projesidir. Cumhuriyetin ilanı, milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir. Cumhuriyet, milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin ifadesidir.

Aradan geçen 96 yılda demokrasi, eğitim, sağlık, bilim, ulaştırma olmak üzere birçok alanda önemli mesafeler kat ederek, yaptığı dev atılımlar ile bölgesinin ve dünyanın parlayan yıldızı haline gelen Cumhuriyetimiz, köklü tarihi geçmişi, zengin kültürü ve jeopolitik konumuyla önünde uzanan aydınlık yolda, emin adımlarla ilerlemeye devam edecektir.

Cumhuriyetimizin kuruluşundaki ortak duygu ve hedef etrafında kenetlenerek bugünlere gelen aziz milletimiz, günümüzde de yaşadığı tüm badireleri birlik ve beraberliğinden ödün vermeden aşmayı başararak dünyadaki tüm mağdur ve mazlum topluluklara umut ve ilham kaynağı olmaya devam etmektedir.

Cumhuriyetimizin ve geleceğimizin teminatı sevgili gençler;

Büyük Önder Atatürk’ün “Yükselen Yeni Nesil İstikbal Sizindir. Cumhuriyeti Biz Kurduk Onu Yükseltecek ve Yaşatacak Sizlersiniz” vecizesinde söylediği üzere gelecek nesillere emanet ettiği Cumhuriyetimiz; önünde uzanan aydınlık yolda sizlerle birlikte ilerleyecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyeti bizlere armağan eden, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları bize vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.  Tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.” dedi.

Yarın düzenlenecek kutlamama etkinlikleri kapsamında ise Kars Valisi Türker Öksüz’ün makamında tebrikleri kabul etmesiyle start alacak olan kutlama programına vilayet önünde devam edilecek. Ardından da Vali Türker Öksüz, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut ve Belediye Başkan vekili askeri araca binerek törene katılan öğrenci ve vatandaşların bayramını kutlayacak. 

Valisi Türker Öksüz, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapacak. Ardından da öğrenciler tarafından şiirler okunacak ve öğrencilerin spor gösterilerinin ardından 29 Ekim bayramı nedeniyle Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinasyonunda Cumhuriyet koşusunda dereceye giren öğrenciler ödülleri protokol mensupları tarafından verilecek. 

Daha sonra ise sırasıyla Kafkas Üniversitesi Rektörlüğü konservatuar bölümü öğrencileri ile Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, kahramanlık türkülerini içeren müzik sunumu gerçekleştirecek. Halk oyunları ile devam edecek kutlama etkinliği, resmigeçit töreni ile son bulacak. 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programı akşam 18.00’da Vali Türker Öksüz’ün ev sahipliğinde Cumhuriyet Bayramı kabul töreni ile son bulacak. 

cumhuriyet-96-yasinda-(1).jpgcumhuriyet-96-yasinda-(2).jpgcumhuriyet-96-yasinda-(3).jpgcumhuriyet-96-yasinda-(4).jpgcumhuriyet-96-yasinda-(5).jpgcumhuriyet-96-yasinda-(6).jpgcumhuriyet-96-yasinda-(7).jpgcumhuriyet-96-yasinda-(8).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler