CUMHURİYET GEZİLERİ ŞÖLENİ

CUMHURİYET GEZİLERİ ŞÖLENİ

CUMHURİYET GEZİLERİ KAPSAMINDA KARS'TAN 40 ÖĞRENCİ ANKARA, KÜTAHYA VE AYFON KARAHİSAR'A GÖNDERİLDİ

BU DA CUMHURİYET GEZİLERİ ŞÖLENİ

-CUMHURİYET GEZİLERİ KAPSAMINDA KARS’TAN 40 ÖĞRENCİ ANKARA, KÜTAHYA VE AYFON KARAHİSAR’A GÖNDERİLDİ

-AYRICA 1 GÜNDÜR KARS’TA GEZİLERİNİ SÜRDÜREN 40 ARDAHANLI, 40 AĞRILI, 40 KARSLI TOPLAM 120 ÖĞRENCİ DE ANKARA’YA UĞURLANDI

-GEÇEN HAFTA DA KARS’TAN 80 ÖĞRENCİ ÇANAKKALE’YE GİTTİ

 

  KARS - Milli Eğitim bakanlığının başlattığı Cumhuriyet gezileri kapsamında Kars’tan 40 öğrenci bugün Ankara, Kütahya ve Afyonkarahisar’a gönderildi. Öğrencileri uğurlama töreni adeta bayram havasında geçti. Davul-zurna eşliğinde protokolle halay çeken öğrenciler güle oynaya Kars’tan ayrıldılar.

  Öğrencileri uğurlama töreni; Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin Hükümet Konağı önünde Atatürk anıtına konulmasıyla başladı. Törene; Milli Eğitim Müdürü Recep Aktaş, Milli Eğitim bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdür yardımcısı Osman Nuri Ulus, MEB Ticaret Turizm Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Abbas Balkıs, Cumhuriyet Geziyeri Kars Koordinatörü Yener Kaya, şube müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

  Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşının okunmasının ardından öğrenciler adına Tuba Akbaba bir konuşma yaptı. Akbaba, “Cumhuriyet gezilerinin tarihimizde önemli bir yeri olan Kars’tan başlaması ayrıca çok önem taşımaktadır. Gezi boyunca tarihimizin ve Cumhuriyetimizin kurulmasında önemli yerleri gezip göreceğiz. Bundan dolayı çok heyecanlıyız. Çünkü atalarımızın bize bıraktıkları bu kutsal topraklar uğruna neler yaptıklarını daha iyi anlayacak ve daha bilinçli olacağız. Milli mücadele destanını bir kez daha hatırlayıp içimizde hissedeceğiz. Bu geziye sadece yeni yerler görmek için katılmıyoruz. Asıl amacımız, şanlı tarihimizi yerinde görmek ve bir kez daha hatırlamaktır. Geçmişini bilmeyen toplumlar tarih boyunca hep yok olmuşlardır. Biz de tarihimizin çok önemli yerleri olan Kurtuluş destanımızı öğrenerek gelecekte daha başarılı olmak için çalışacağız” dedi.

  Milli Eğitim Müdürü Recep Aktaş da öğrencilere seslenerek, “Yapacağınız bu gezide Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta Barış Dünyada Barış’ sözü rehberiniz olsun. Atalarımızın barış içinde yaşamak için ne kadar zorluklar içinde mücadele ettiklerini çıplak gözlerle göreceksiniz. Onların birlikte yaşama azim ve sevgisi Cumhuriyetimizin kurulmasına sebep olduğu gibi gelecekte de bütün ihtişamıyla yaşatılacaktır. Hepimiz birbirimize sarılmanın ne kadar önemli olduğunu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamalıyız” diye konuştu.

  MEB Ticaret Turizm Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Abbas Balkıs ise gezinin önemine ve bakanlığın bu konuda çalışmalarına değinerek şunları söyledi:

  “Türk ve Dünya tarihinde önemli bir yere sahip olan Çanakkale savaşlarını Ulu Önderimizin liderliğinde gerçekleştirilen Kurtuluş Savaşını ve zaferlerini ilk ve ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerimizin kavramalarını ve bu yolla milli şuurların güçlendirilmesinde katkıda bulunmak, farklı coğrafi bölgelerdeki öğrencilerimizin birbirleriyle tanışıp konuşmalarını sağlamak, kardeşlik duygularını güçlendirmek ve başarılı öğrencileri ödüllendirerek diğer öğrencilerin özendirilmesini teşvik etmek amacıyla; Bakanlığımızca 2004 yılında başlatılan 18 Mart Çanakkale eğitim gezilerinin kapsamı 2006 yılında genişletilerek Cumhuriyet Eğitim Gezileri projesi adıyla başarılı bir şekilde sürdürülmektedir”

  Ayrıca bu yıl projeye uluslar arası boyut kazandırıldığını da ifade eden Balkıs, 28 ülkeden ataları Çanakkale’de yatan ortaöğretim düzeyinde öğrenim gören 112 öğrenci ve 28 öğretmenin gezilere davet edildiğini sözlerine ekledi.

  Gezilere katılacak öğrencilerde bu tür organizasyonların bilgi ve birikimleri açısından önemli olduğunu vurgulayarak, böylelikle hem diğer illerdeki öğrencilerle tanışıp arkadaşlık kurabildiklerini hem de gittikleri illerin geçmiş tarihlerini daha da iyi kavrayabildiklerini söylediler.

  Konuşmaların ardından davullu-zurnalı eğlence başladı. Geziye katılan öğrenciler bakanlık ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile öğretmenleriyle birlikte halay çektiler. Renkli görüntülerin yaşandığı uğurlama töreninde öğrenciler otobüslerle hareket ettiler.

  Öğrenciler organizatör firma tarafından sigortalı olarak gezilere katılıyorlar. Gidiş-geliş sırasında firma tarafından sigortalattırılan öğrenciler aynı zamanda da 5 yıldızlı konaklama mekanlarında ağırlanıyorlar. 1. sınıf hizmet gören öğrencilerin her istekleri titizlikle yerine getiriliyor.

  Bu kapsamda; ayrıca 1 gündür Kars’ta gezilerini sürdüren 40 Ardahanlı, 40 Ağrılı, 40 Karslı toplam 120 öğrenci de Ankara’ya uğurlandı. Geçen hafta da Kars’tan 80 öğrenci Çanakkale’ye gitmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler