Davullu-Zurnalı Adliye Eylemi

Davullu-Zurnalı Adliye Eylemi

Kars'ın Susuz İlçesinde Adliye'nin kapatılmasına tepki gösteren vatandaşlar davullu-zurnalı eyle yaptı.

 

 “Adliyemizi geri istiyoruz” sloganıyla Hükümet Konağı’na kadar yürüyen vatandaşlar Adliye’nin kapatılmasının Susuz Cilavuz Öğretmen Lisesi’nin kapatılmasından sonra ilçelerine atılan büyük bir darbe olarak değerlendirdiler.
 
İl merkezi ve ilçeden Emniyet güçlerinin geniş güvenlik önlemi aldığı mitingde el ele, omuz omuza yürüyüşe geçen Susuzlular, Adliyelerinin geri verilmesi için devlet büyüklerine çağrıda bulundular. Kapatılan Susuz Adliyesi’nin Kars Merkeze verilmesine de tepki gösteren vatandaşlar, “Adliyemizin kapatılmasına gönlümüz razı olmadı. İlçemize en uzak köy 50 kilometre mesafede. Kars merkeze uzaklığı ise 25 kilometre. Buradan bir de Adli işlemleri için vatandaş Kars’a gideceği zaman araç bulmakta zorluk çekecek. Bu duruma çok üzgünüz ve Adliyemizi geri istiyoruz.” diye seslendiler.  
 
Miting sözcüsü Susuz İlçe esnaflarından Murat Kandil, “1959 yılında ilçe merkezinde hükümet konağında hizmet vermeye başlayan Adliyemiz şimdilerde elimizde alınıyor. Devlet büyüklerimize seslenmek istiyorum. Bizler Türkiye Cumhuriyeti’nin sınır bekçileriyiz. Bizler Türkiye’nin en mağdur ilçelerinden birisiyiz. Vatandaşlarımızın yüzde 80’i yoksul ve dar gelirli insanlardan mevcuttur. Adliye hizmetinin ilçemizden kaldırılması biz susuzlulara yapılan bir hakarettir. Biz artık tokat yemek istemiyoruz. 20 personeli bulunan adliyemizin kapatılması susuz ilçesine büyük oranda darbe vuracaktır.” dedi.
 
Mitinge katılan vatandaşlarda, “Adliyemiz kapatılmasın. Zaten Cilavuz Öğretmen Lisemiz yıllar önce kapandı birde bu kapanırsa ilçemiz köy statüsüne getirilmiş olur. Bu da göçe sebep olur.” seslerini duyurmaya çalıştılar. 
 
Mitinge Cilavuz Mezunları ve Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Ahmet Zariç, Ziraat Odası Başkanı Fahrettin Katkay, Eğitim Sen İlçe Şube Temsilcisi Oğuz Yantemur, Susuz 1 Nolu Taksiciler Kooperatifi Başkanı Bülent Zengül, Susuz Gençlik Spor Kulup Başkanı Yasin Zerman, Esnaflar, Köylükler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
kha


Önceki ve Sonraki Haberler