Davutoğlu’na; Kars Bedhal Bir Durumda, Arzuhalimize Bir Çare!

Davutoğlu’na; Kars Bedhal Bir Durumda, Arzuhalimize Bir Çare!

Kafkas Haber Ajansı (KHA) Yazarı Mehmet Duman'ın, “Başbakan Davutoğlu'na; Kars Bedhal Bir Durumda, Arzuhalimize Bir Çare!” yazısı:

Başbakan Davutoğlu’na; Kars Bedhal Bir Durumda, Arzuhalimize Bir Çare!

Kafkas Haber Ajansı (KHA) Yazarı Mehmet Duman’ın, “Başbakan Davutoğlu’na; Kars Bedhal Bir Durumda, Arzuhalimize Bir Çare!” yazısı:

AK Parti İl kongresinden dolayı 29 Kasım’da Başbakan Ahmet Davutoğlu Kars’a geliyor. Haliyle bizde Kars’ın ve Karslının arzuhalini yazalım da belki Başbakan Davutoğlu’na ulaşır. Ulaşmazsa bile içinde bulunduğumuz durumu yeniden yad etmiş oluruz.

Başbakan Davutoğlu ağustos ayında Kars’a geldiğinde dönemin Dışişleri Bakanı idi. Karslı vatandaşlarımız ‘’Sayın Başbakanım ilimize hoş geldiniz’’ diyerek karşıladı.

Ani’nin Fethi yani Fetih 1064-950.Yılı anma etkinliklerinde dönemin Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Kars’ın Anadolu’ya giriş kapısı olduğunu ve bu anlamda önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı.

Ama ne yazık ki Ani Ören Yeri çaresiz. Tanıtım ve reklamdan yoksun olan Ani Ören Yeri’nin tarihine de sahip çıkılmıyor. Gün yüzüne çıkacak on binlerce tarih var, Ani’de. Korunamayan ve hoyrat kullanılan bir Ani Ören Yeri, Anadolu’ya giriş kapısı olarak biliniyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı adayları Selahattin Demirtaş, Ekmeleddin İhsanoğlu seçim turlarında Kars’a yer vermedi. Kars’ı Mars’ta sanıp unutmuşlar herhalde. Gerçi İstanbul’un bir mahallesi kadar oy potansiyeli olmayan tarihlerin şehri Kars’a neden gelsinler.

Kars şaşırmış bir durumda…

Adalet ve Kalkınma Partisi 2 milletvekili,

Halkın Demokratik Partisi 1 milletvekili,

Milliyetçi Hareket Partisi’nde de Kars Belediyesi mevcut.

Karslılarımız artık hizmet gelsin diye, her partiden şehir sorumlusu çıkarmış ki, bu memlekete yatırım gelsin. Bu durumda Kars’ın gelişmesi için hangi parti varsa onu seçmişler. Gelin görün ki Kars’ın durumu vahim halde ortada. Lakin Kars’ta çalışmalar kaplumbağa adımlarla kışa inat kayıp düşen çocuklar gibi.

Yollar köstebek yuvası, mahalleler virane halde,.

Ülkemizin ve Karslı işadamları yönlendirilmeyip, yatırım için teşvik edilmiyor.

Spor namına hiçbir çalışma yok. Bari Yaradan’ın rızası için bir şehir stadyumu yapılsın da işsiz gençlerimizi kahvehane köşelerinden spora yönlendirelim.

Kars’ın geçim kaynakları dediğimizde büyük-küçük baş hayvancılık gelir akla. Hayvan pazarını gördüğünüzde bir hayvan pazarı böyle ise bu hayvanların pazarı nasıl olur. Hayvancılıkla geçimini sağlayan bir şehrin hayvan pazarı böyle mi olur ?

Şehirler arası otobüs terminaline ne demeli? Eğitim-öğrenim için gelen öğrenciler, kamu görevlileri, öğretmenler kazara otobüsle geldiğinde o otobüs terminalini görünce daha gelir gelmez ‘acaba nasıl tayinimi çıkarırım,’ düşüncelerine kapılmaları gayet yerinde ve olumlu bir düşüncedir.

Evet Başbakan Davutoğlu 29 Kasım’da Kadim şehir Kars’ta. Uzun lafın kısası Başbakan Davutoğlu’na Kars bedhal bir durumda. Arzuhalimize bir çare…

Önceki ve Sonraki Haberler