Digor Aile Okulu Projesi

Digor Aile Okulu Projesi

Kars Valiliği tarafından başlatılan Aile Okulu Projesi, Digor Kaymakamlığı tarafından, 15 Şubat 2013 tarihinde ilçe müftülüğüne bağlı merkezde 2, köylerde de 8 olmak üzere toplamda 10 Kuran Kursunda, “Digor Aile Okulu Projesi” adıyla Valilikle eş zamanlı

Bu proje kapsamında toplumumuzun temel yapı taşı olan ailelerimizin daha sağlıklı ve mutlu olması için Aile içi iletişim, temel sağlık bilgileri ve dini bilgiler, İlçe müftülüğü, İlçe Milli eğitim ve İlçe Sağlık grubu başkanlığı görevlilerince her hafta düzenli olarak verildi.
 
Yine proje kapsamında Aile Okuluna katılan kursiyerlere gezi, piknik ve kermes programları düzenlendi. Bu amaçla 13-15 Mayıs tarihlerinde 3 gün boyunca ilçe merkezinde 2 adet çadır kuruldu, kursiyerlerimizin yaptığı el işi göz nuru işleme ve giyecekler ile el işi yapılan mantı, tatlı ve diğer yiyecekler kermes yararına satışa sunuldu.
 
Bir diğer sosyal etkinlik ise İlçe Müftüsü Mikail Özkan’ın başkanlığında 28 mayıs 2013 Salı günü kursiyerler arasından istekli olan 170 kişi için 9 adet transit kiralandı ve Ağrı İli Doğubayazıt İlçesinde meftun olan Ahmed-i Hani Hazretlerinin türbesi ile İshak Paşa Sarayı gezildi. Ayrıca, topluca burada bir de piknik organizasyonu gerçekleştirildi. Buralı olup da hayatları boyunca bu mekânlara gidemeyen kursiyerler için çok değerli vakitlerin geçirilmesine vesile olundu.
 
Yine proje kapsamında kursiyerlerin katılımını artırmak için çeşitli hediyelerin verilmesi planlandı, kursiyerlerin katılımı sayısınca kuraya dahil olacağı bir sistemle yapılacak kura çekiminde, birincilere çeyrek altın, ikincilere elektrik süpürgesi, üçüncülere ütü alındı.
 
Kursiyerler için yapılacak ödül törenleri 3-7 Haziran arasında İlçe Kaymakamı Nevzat Karkacı’nın bizzat katılımıyla yapılacak.
 
Aile okulu Projesi 15 Haziran’da tamamlanacak.
 

Önceki ve Sonraki Haberler
Digor Haber