DİGOR ÇATAK KÖYÜ İÇME SUYUNA KAVUŞTU

DİGOR ÇATAK KÖYÜ İÇME SUYUNA KAVUŞTU

Kars'ın Digor ilçesine bağlı Çatak köyü uzun yıllar sonra içme suyuna kavuştu.Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) projesi kapsamında Çatak köyüne içme suya getirildi

 Kars'ın Digor ilçesine bağlı Çatak köyü uzun yıllar sonra içme suyuna kavuştu.

Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) projesi kapsamında Çatak köyüne içme suya getirildi. Uzun yıllar su sıkıntısı çekmiş Çatak köyü sakinlerinin mutluluğunu paylaştığını belirten Digor Kaymakamı Serkan Şeker; "İçme suyu ve yol hizmetlerinin bu kadar yoğun bir şekilde artmasındaki en büyük pay Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ındır. KÖYDES projesi kapsamında ilçede asırlık sorunları çözdük. Hizmetlerin köylere ulaşmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yerüstü su kaynağının olmadığı köyde Kars DSİ Bölge Müdürlüğü'nün sondaj çalışmaları sonucu 16 litre/saniye su bulundu. Çalışmalarımızda bizlere yardımcı olan DSİ çalışanlarına ve İl Özel İdaresi teknik ekibinde ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

Digor'a bağlı Çatak köyünde uzun yıllar vatandaşların hayvan sırtında su taşıyarak ihtiyaçlarını karşıladıkları belirtildi. Çatak Köyü sakinlerinin bundan sonra evlerinde musluklarından dilediği kadar ve korkmadan rahatlıkla su kullanacağı vurgulandı. Su şebekesi ve sondaj çalışmaları 226 bin liraya mal oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Digor Haber