Digor Kesintisiz İçme Suyuna Kavuşuyor

Digor Kesintisiz İçme Suyuna Kavuşuyor

Digor Belediyesi’ne kayyum atandıktan sonra İlçeye hizmet gelmeye başladı. İlçenin kuruluşundan bu güne kadar kimsenin el atmadığı projeler ve altyapı hizmetleri birer birer hayata geçiriliyor.

Digor ilçesi mevcut haliyle suya gün içerisinde sabah ve öğleden sonra sınırlı zamanlarda içme ve kullanma suyuna erişebiliyor.

Bu proje tamamlandığında Digor halkı 24 saat musluklarından su kullanabilecek.

Yoğun ve hızlı bir çalışmanın ardından projelendirilen Digor Belediyesi İçme Suyu İsale Hattı Projesi hayata geçti ve yapımına başlandı. Uzunluğu 9000 metre olan projenin hayata geçirilmesi için gerekli olan boru ve mekanik aksamın tamamı İller Bankası’ndan Hibe olarak Digor Belediyesi’ne teslim edilmiş ve yapım işi de Digor Belediyesi imkanları ile ihale edilerek sözleşme imzalanmıştır. Kısa zamanda Digor Halkının kullanımına sunulacak.

İlçenin Çehresini Değiştirecek Projeler Bir Bir Hayata Geçiriliyor

İlçe merkezindeki elektrik havai iletim ve dağıtım kanalları yenilenerek yer altına alınacak. Digor ana caddesindeki müşterek direkli alçak gerilim hatları BSK sıcak asfalt yol ve kaldırım projesinden önce sorumlu kuruluş olan ARAS EDAŞ tarafından yer altına alınarak sokak aydınlatma armatürleri yenilenecek. Bu proje Digor’un elektrik altyapısı iyileştirilecek ve ilçe merkezinin çehresi değişecek. Bayramdan hemen sonra yapımına başlanacak olan projenin kısa bir sürede bitirilmesi hedefleniyor. Enerji hatlarının yer altına alınmasıyla birlikte ilçe merkezi BSK sıcak asfalt serilmesine ve Digor Belediyesince ışıklandırması ile birlikte projelendirilen kaldırımların yenilenmesine başlanacak.

Digorlu Hemşehrilerimiz Bilsinler Ki Digor Belediyesi Artık Sadece Digor Halkına, Digor Halkının Menfaatlerine Hizmet Ediyor.

Belediye Başkan Vekili Mustafa Güngör, Digor Halkının yıllardır hizmet etme amaçları olmayan kişilerce yönetilen Belediye tarafından en temel hakları ve ihtiyaçları olan, bir belediyenin sunması gerekli en temel kamu hizmeti olan içme suyundan bile mahrum bırakıldığını, Göreve geldikleri andan itibaren kadimden beri süregelen altyapı eksiklerini tamamlayarak üstyapı projelerini hayata geçirdiklerini, İlçemizin altyapı ve üstyapı projeleri koordineli ve planlanan şekilde ilerlediğini, Digorlu hemşehrilerimizin sabırlı olması gerektiğini ve projeler bittiğinde yaşamaktan keyif alacakları bir kent tasarladıklarını ifade etti.

Güngör açıklamasını şöyle sürdürdü: “Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan’ın İller Bankası yetkililerini bizzat talimatlandırması neticesinde ihtiyaç olan boru ve mekanik aksamın tamamı Digor Belediyesi’ne hibe edilmiştir. Yine aynı şekilde ana caddedeki elektrik hatlarının yer altına alınması da Sayın Bakanımızın özel girişimleri neticesinde programa alınmıştır. Digor Belediye Başkan Vekili olarak şahsıma olan güveni ve İlçemize olan katkılarından dolayı Digor Halkı adına Sayın Bakanımız Ahmet Arslan’a ve sağladığı çalışma ortamı için Sayın Valimiz Rahmi Doğan’a şükranlarımı arz ederim.” 

digor-kesintisiz-icme-suyuna-kavusuyor-(1).jpgdigor-kesintisiz-icme-suyuna-kavusuyor-(2).jpgdigor-kesintisiz-icme-suyuna-kavusuyor-(3).jpgdigor-kesintisiz-icme-suyuna-kavusuyor-(6).jpgdigor-kesintisiz-icme-suyuna-kavusuyor-(4).jpgdigor-kesintisiz-icme-suyuna-kavusuyor-(5).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler