Digor Kuraklıktan Kavruluyor

Digor Kuraklıktan Kavruluyor

Kars'ın Digor İlçesi'nde kuraklık nedeniyle mera ve arazilerin kuruduğu ve otların yandığı görüldü.

2010 yılından beri ilçede faaliyet gösteren Ziraat Odası’nın Başkanı İsmet Hagi, böyle giderse Digorlu çiftçinin tamamen perişan olacağını ifade etti. 

 

Hagi, “Bölgemizde kış mevsiminin uzun sürmesi ve beklenen bahar yağışlarının yeterli olmaması nedeniyle kuraklık sorunuyla karşı karşıya kalmaktayız. Bunun sonucunda da meralardan ve tarım arazilerinden yeterli verim alınamamaktadır. İlçe halkı ve köylerindeki vatandaşlar hayvanlarını otlatacak yer bulmakta sıkıntı çekmektedir. Hatta ilçemizde yaklaşık % 85‘e kadar varan hububatları otlatmaya mecbur kalmıştır. Kuraklık sorunu olduğu için saman fiyatları da aşırı derecede yükselmiştir. Piyasa da tonu 150 TL olan samanın değeri ilçemizde nakliye ücreti ile beraber 600-650 TL’ye kadar alıcı bulmaktadır. Yükselen saman fiyatlarına rağmen hayvan piyasası da düşük olduğu için vatandaşlar hayvanlarını kuraklık nedeniyle değerinin çok altında fiyatla satarak elinden çıkarmak zorunda kalmaktadır. Bu durumda vatandaşın aleyhine olmakla birlikte  “fırsatçı tüccarların” ekmeğine yağ sürmektedir” diye konuştu.
 
Hagi ayrıca, çiftçilerin yaşadığı sıkıntılar karşısında ayakta kalabilmeleri adına bölge Milletvekilleri Ahmet Aslan ve Yunus Kılıç‘la yaptıkları görüşmelerde çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının en kısa sürede ertelenmesini istediklerini de belirterek, çiftçilere samanı dışarıdan temin etmek için Devlet Demir Yollarından vagon tahsis etmeleri konusundaki görüşleri karşısında Milletvekillerinin konuya yakından ilgi gösterdiklerini ve olumlu görüş bildirdiklerini iletti.

Önceki ve Sonraki Haberler
Digor Haber