Digor’a Arpa Mısır Yem Ezme ve Paketleme Tesisi kurulacak

Digor’a Arpa Mısır Yem Ezme ve Paketleme Tesisi kurulacak

Digor Ziraat Odasının Serhat Kalkınma Ajansı’na sunduğu ‘‘Arpa Mısır Yem Ezme ve Paketleme Tesisi’’ adlı projesi kabul edildi.

Digor Ziraat Odası Başkanlığı tarafından çiftçilerin hizmetine sunmak için yaptığı proje, değerlendirme sonucunda kabul edilerek taraflar arasında imzalandı.

Digor Ziraat Odası Başkanı İsmet Hagi ve Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Nurullah Karaca tarafından imzalanarak kabul edilen proje kapsamında Digor Ziraat odasına bağlı Arpa ve Mısır Ezme ve Paketleme Yem Tesisi Projesi ile başta Digor ilçesi olmak üzere tüm ilçelerde yer alan çiftçilerin yararlanabileceği, ortalama 400 m² alana sahip bir tesis kurulacaktır. Kurulacak tesis Digor Ziraat Odası bünyesinde işletilecek olup Oda, hem kendi ürünlerini işleyecek hem de bölge çiftçisinin ürünlerini makul bir fiyata işleyip paketleyerek çiftçilere teslim edecektir. Bu kapsamda başta Digor ilçesi çiftçileri olmak üzere Kars ilinde ve bölge illerinde faaliyet gösteren çiftçilerin ürettiği arpa ve mısır, tesis içerisinde değerlendirilecektir. Tesis içerisinde arpa ve mısırın işlenmesi, paketlenmesi ve etiketlenmesi yapılacak.

Digor Ziraat Odası tarafından kurulacak bu tesis ile Kars ili ve ilçelerinde mısır ve arpa yetiştiriciliği yapan çiftçilere ait ürünlerin tesiste işlenerek hayvan yemi olarak kullanılması amaçlanmaktadır. Bölgede yüksek verime sahip arpa ve mısır tarımının arttırılması hedeflenmektedir. Bu bağlamda bölgede üretimi yapılan tarımsal ürünlerin işlenmesi için gerekli bir altyapı oluşturulup yeni pazarlar oluşturulması hedeflenmektedir.

Digor Ziraat Odası Başkanı İsmet Hagi ; ‘Çiftçilerimize hizmet yolunda yaptığımız bu proje kapsamında kurulacak tesisin bölge çiftçilerimize büyük bir kolaylık sağlayacağını belirterek, bu tesis ile birlikte arpa ve mısırdan besi yemi üretilmesi, işlenmesi, paketlenmesi ve tüketiciye ulaşması sürecinde özellikle bölge üreticisi için ekonomik katkı sağlayacaktır. Bölgede et ve süt verimi düşük olan mera hayvancılığından et ve süt verimi yüksek olan besi hayvancılığına geçiş hız kazanacak ve çiftçiye ekonomik rahatlık sağlanacaktır. İlin önemli tarım ürünlerinden olan arpa ve mısırın işlenmesi bölgenin sanayi tesislerinin de gelişmesine önayak olabilecek ve katkı sağlayabilecektir açıklamasında bulundu.

Başkan Hagi; ‘’Pprojenin ilerleyen safhalarında sağlanacak istihdam ile bölgedeki göç oranının da düşeceğini belirterek kuracağımız ‘arpa mısır yem ezme ve paketleme tesisinin bütün çiftçilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum’’ dedi.

c4cca43c-9efd-47fa-ba99-c14e2c4ed097.jpge4fdb611-504b-4e49-af8e-71a036c27b24.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler
Digor Haber