Digor'a Gençlik Merkezi

Digor'a Gençlik Merkezi

Digor Kaymakamlığı, Sosyal Destek Projesi (SODES) ile ilçeye içerisinde fitness salonu, bilardo salonu, cep sinema, kitap okuma salonu, bilgisayar, saz, gitar ve ebru kursu bulunan gençlik merkezini hizmete soktu.

 

Digor Türk Telekom Yatılı Bölge Ortaokulu içerisinde açılan gençlik merkezinden öğrencilerin yanı sıra ilçe halkı da faydalanabilecek.

76 bin liraya mal olan gençlik merkezinin açılışı nedeniyle tören düzenlendi. Digor Kaymakamı Nevzat Karkacı’nın ev sahipliği yaptığıaçılışa, Kars Valisi Eyüp Tepe ile birlikte Digor Belediye Başkanı Muzaffer Kutay, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Osman Uçar, Digorlu il genel meclis üyeleri ve köy muhtarları katıldı.

İLÇE HALKI DA YARARLANACAK

Digor Kaymakamı Nevzat Karkacı, gençlik merkezine okul dışından açılan bir girişten ilçe halkının da faydalanabileceğini belirterek açılıştörenine katılan Vali Eyüp tepe ve davetlilere teşekkür etti. Gençlik merkezi hakkında bilgi veren Kaymamak Karkacı: “Gençlik Merkezimizi, SODES kapsamında yaptık ve 76 bin liraya mal oldu. Bünyesinde fitness salonu, bilardo ve okuma salonu, cep sineması, bilgisayar, saz, gitar ve ebru kursu bulunuyor. Gençlik merkezimiz, YİBO içerisinde bulunuyor ve öğrencilerimizin yansıra okul dışından bir girişle ilçe halkımızda kullanabilecek.” Dedi.

HİZMETLER, HALK ARASINDA SİNERJİ OLUŞTURUYOR

Vali Eyüp Tepe ise il genelinde bir yerlerin açılmasıyla halk arasında psikolojik olarak bir sinerji oluşturduğunu söyledi. Bu gibi yerlerin hizmete açılaması durumunda buralarda hayat olduğunu da belirten Tepe:“Ben bu gibi hizmetlerin halkımıza ulaşması sırasında son derece mutlu oluyorum ve imkanlarım ölçüsünde açılışlara katılmayı önemsiyorum. Gönül sohbet ister, kahve bahane. Açılışlarda birer bahanedir. Çünkü halkımızla beraber olmak için programlarım elverdiği sürece ve imkanlar ölçüsünde açılışlara katılmaya çalışıyorum. Bu gibi açılışların halkımız üzerinde psikolojik olarak bir yerlerin açılması ve yapılması insanlarımızın etrafında bir sinerji meydana getiriyor. Yani ‘Burada hayat var, burada can var, kan var” ditebilmek adına bu gibi açılışları önemsiyorum.” Dedi.

O GÜNLERDEN BU GÜNLERE GELDİK

Yıllar önce Digor gibi Sivas’ın bir ilçesinde 6’ıncı sınıf kaymakamlığıyaptığı sırada bilardo ve pin pon masası almak için İstanbul’da bulunan Sivaslıişadamlarından destek aldığını kaydeden Tepe, o günlerden bu günlere gelindiği noktada Devletin imkanlarının hat safhada arttığına dikkat çekti.

Soğuk kış şartlarında ilçe halkının bu gibi sosyal tesislerin önemli olduğunu da kaydeden Vali Tepe: “Bu açılış beni duygulandırdı. Digor’a benzeyen Sivas’ın bir ilçesinde 6. Sınıf ilçe kaymakamıyken kış ortasında hayat durmuş gibi idi. Bir okulumuzun kullanılmayan bölümüne birer bilardo ve pin pon masası alalım dedik. Tabiî ki o zaman Kaymakamlığımızın imkanları olmadığı için çareler aradık. Daha sonra da İstanbul’da ki bazı işadamlarımızı aradık ve onlarda ikinci el de olsa bir bilardo masasıile pinpon masası gönderdiler. Yani bu iki masa ile orası canlandı. Ve anladık ki insanlarımız böyle bir şeye açmış ve büyük bir ihtiyaçmış. Ama geçen bu zamandan sonra SODES projesi desteği ile burayı açabiliyoruz. Bu merkez 76 bin liraya mal olmasına rağmen bina binamızı da hesaba katarsak çok ciddi maliyet oluşturuyor. İşte o günlerden bu günlere geldik. Digor’umuz da da iyi işler oluyor. İyiye ve daha iyiye gidiyoruz. Geçen gün de kullandığım gibi Amstrong aya ilk ayak bastığı zaman ‘Bu adım, Benim için küçük bir adım ama insanlık için büyük bir adım’ demişti. Yani bunlar belki küçük görülebilir ama gökdelenlere bile adım adım çıkılıyor. Kars’ta da artık güzel işler yapılıyor. Bizlere de emeği geçenleri tebrik etmek düşüyor. Hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.

Tacettin Durmuş / karsmanset.com

nu1.20130314093355..gif

 

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler