Digor'da Çocuk Şenliği Festivali

Digor'da Çocuk Şenliği Festivali

Digor Ertuğrul Gazi Anaokulu Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Çocuk Şenliğ i Festivali"ne kaymakam Erdoğan Özdemir, İlçe Emniyet Amiri Mehmet Akal, Müftü Mikail Özkan, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

 

 Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan festivalde Alem Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırladıkları "Damat Halayı" adlı gösteri sahnelendi. Ertuğrul Gazi Anaokulu öğrencilerinin şiir okumasıyla devam eden festival, minik öğrencilerin sandalye kapma yarışması

festivale gelenlerin beğenisi kazandı. Kaymakam Fatih Özdemir, anaokullarının çocuklar için gerçek bir sosyal deneyim olduğunu söyledi. Özdemir, "Anaokulları, çocuğun merkez olduğu ve tüm ilginin üzerinde olduğu bir ortamdan uzaklaşıp ilgiyi, sevgiyi paylaştığı, bir düzen içinde grup halinde hareket ettiği, beklemeyi, sabretmeyi öğrendiği, tüm ihtiyaçlarını karşılaması için desteklendiği ilk ortamdır" dedi.

Digor Kaymakamı Fatih Özdemir, "Çocuk anaokulların da öncelikle düzen öğrenir. Her gün aynı saatte kalkıp, aynı düzen içinde okuluna gitmektedir. Belirli bir saatte yatmayı, düzenli olarak kahvaltı etmeyi öğrenir. Arkadaşlarını aramaya, onlar tarafından aranmaya başlar. Arkadaşlık ve arkadaşları yla paylaştıkları önemli olur. Anne ve babası dışında öğretmeni ve okuldaki arkadaş ları hayatında önemli yer almaya başlar" diye konuştu.

Çocuk Şenliği Festivali'nde hamurdan projeler adlı yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Daha sonra minik öğrencilerin hazırladıkları sergi gezildi. Festival ikramların sunulmasıyla sona erdi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler
Digor Haber