Diğor,Dolaylı Köyü’nün iki yakası birleşti

Diğor,Dolaylı Köyü’nün iki yakası birleşti

Köy-Des projesi tüm ülke olduğu gibi Kars'ın Digor İlçesi'nde de köylerin sorunlarını çözüyor

Dolaylı Köyü’nün iki yakası birleşti

  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’nın başlatmış olduğu Köy-Des projesi tüm ülke olduğu gibi Kars’ın Digor İlçesi’nde de köylerin sorunlarını çözüyor. Dolaylı köyünde eğitim ve tarımı olumsuz etkileyen dere üzerine yapılan menfez köyün iki yakasını bir araya getirdi.

  Digor Kaymakamı Serkan Şeker, Dolaylı Köyü’nün önemli geçiş güzergahı olan ancak arasından nehir geçtiği için ulaşımın çok zor olduğu bölgede bir çalışma başlattı. Özellikle hayvancılığı ve eğitimi zorlaştıran alanda inşa edilen 5 gözlü menfezi yerinde inceledi. Köy halkıyla mevcut sorunlar hakkında görüşen Kaymakama köylüler; en büyük sorunlarının köyü ikiye bölen deredeki ulaşım olduğunu söylediler ve sorunun çözümüne ilişkin yapılan 5 gözlü menfez için başta Başbakana ve emeği geçen herkese teşekkür ettiler. Köylüler ayrıca, yapılan bu çalışmayla köyün büyük sorunun ortadan kalktığını belirttiler.

  Kaymakam Şeker daha sonra Dolaylı Köyü İlköğretim Okulu’nu ziyaret ederek, öğrencilerle tanıştı. Öğrencilerle gelecekte tercih edecekleri meslekler hakkında sohbet eden Kaymakam Şeker, çocuklara çikolata hediye etti. Öğretmenlerle de okulun ve öğrencilerin sorunları hakkında konuşan Kaymakam Şeker, yardıma muhtaç öğrencilere de Digor Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla alınan kışlık ayakkabıları teslim etti.


 

Önceki ve Sonraki Haberler
Digor Haber