Dikkat! 3 günlük kısıtlama bugün başlıyor! Kars’ta güncel belgesi olmayanlar yandı!

Dikkat! 3 günlük kısıtlama bugün başlıyor! Kars’ta güncel belgesi olmayanlar yandı!

Kars, koronavirüs salgınında yeni bir dalgayla karşı karşıya gelirken, yetkililer tedbirlerini arttırdı. Sokağa çıkma kısıtlamasında güncel belgesi olmayan kamu görevlisi dahil tüm vatandaşlara cezai işlem uygulanıyor.

Volkan KARABAĞ

Kars genelinde artan vaka sayısının önüne geçmek için güvenlik güçleri harekete geçti.

Kars İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sokağa çıkma kısıtlaması süresi boyunca kendi sorumluluk alanlarında denetimlerini sıkılaştırdı. Sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulan sektörlerde gören alan gerek araçlar gerekse yayalar tek tek durdurularak güncel izin belgeleri sorgulanıyor. İzin belgeleri güncel olmayan ve bu belgeleri kötü amaçlı kullanan kamu görevlileri dahil tüm vatandaşlara cezai işlem uygulanıyor.

Edinilen bilgilere göre; geçtiğimiz Cuma günü saat 17.00’da başlayan ve Pazartesi günü saat 05.00’e kadar süren 58 saatlik sokağa çıkma kısıtlamasında 59 kişiye, son üç günde saat 19.00’da başlayan kısıtlamada ise 84 kişiye cezai işlem uygulandığı öğrenildi.

Ekipler bugün saat 19.00’da başlayacak ve Pazartesi saat 05.00’e kadar sürecek olan sokağa çıkma kısıtlamasında gerek yayaların gerekse araçların denetimleri aralıksız sürdürecek.

Yetkililer, vatandaşlara pandemi tedbirlerine riayet edilmesi konusunda uyarılarda bulunarak, zorunlu olmadıkça bugün başlayacak ve 3 gün sürecek olan sokağa çıkma kısıtlaması süresince evlerinden dışarıya çıkmamalarını istedi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler