Doç. Dr. Hüsnü Kapu Aday Adayı Oldu

Doç. Dr. Hüsnü Kapu Aday Adayı Oldu

Ak Parti'de güçlü ve başarılı isim... 54. dönem Ak Parti İktidarında Kars'ın ve Kars halkının adayı Yardımcı Doç. Dr. Hüsnü Kapu...

 

Serhat şehrimiz Kars’ın gelişmesinde ve kalkınmasında etkin rol oynayan, projeleri ile dikkat çeken, Ak Parti’nin kurulduğu günden beri, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın “Durmak Yok Yola Devam” sloganıyla Kars için elini taşın altına koyan ve yılmadan çalışan, gerçek Ak Partili ve Kars’a hizmet edebilecek gerçek milletvekili aday adayı, Kafkas Üniversitesi’nde 2003 yılından beri öğretim üyesi olarak görev yapan Yardımcı Doç. Dr. Hüsnü Kapu, görevinden istifa ederek AK Parti’den aday adayı olduğunu açıkladı.

 

Yardımcı Doç. Dr.Hüsnü Kapu’nun milletvekilliğine aday adayı olması şehirde büyük yankı uyandırırken, Karslı vatandaşlar ; Kars’ın sayın Kapu gibi, dürüst, çalışkan ve başarılı insanlara ihtiyacı var. Bugün  gelinen nokta ortadadır. Bizler Kars halkı olarak Hüsnü Kapu’ya inanıyoruz ve güveniyoruz, dediler.

 

KAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde İşletme Bölümü ile Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalı Başkanlığını Yrd. Doç. Dr. Hüsnü Kapu, AK Parti’den milletvekilliği adaylığı için görevinden de istifa etti.

 

KAÜ’de başarılı bir akademisyen olarak dikkat çeken Kapu, Ak Parti’den Milletvekili aday adaylığı için başvurusunu yaptı.

 

Yrd. Doç. Dr. Kapu, özgeçmişi ve projeleri hakkında bilgiler verdi.

 

Doktora unvanını kazandıktan sonra başka üniversitelerde ve bürokraside çalışma imkanı olmasına rağmen, memleketi Kars’ı tercih eden ve buradaki üniversitede akademisyen olarak çalışmaya başladığını belirten Kapu, “Bir Karslı olarak kentin sorunlarını iyi biliyorum. Kars’a geldiğimden beri zaten bu sorunlarla ilgili her zaman bilimsel ve alan çalışmalarım oldu. Kars’ta yaşayan ve faaliyette bulunan neredeyse her girişimcinin tek tek sorununun ne olduğu konusunda bilgi sahibiyim. Dolayısıyla Kars’ın avantaj ve dezavantajlarının neler olduğunu çok iyi biliyorum. Bu sorunları çözmek için, gerek mikro düzeyde ve gerekse makro düzeyde ne tür proje ve yöntemlerin uygulanması gerektiği noktasında bir bilgi birikimine ve tecrübeye sahip olduğumu düşünüyorum. Kars’ın sorunlarının doğru bir şekilde çözülmesine katkıda bulunmak için milletvekili aday adayı oldum. Her zaman hemşerilerimle birlikteyim. Kars’ı Karslılarla birlikte, doğru proje ve yöntemlerle yaşanabilir bir kent haline getireceğiz” dedi.

 

Birçok ulusal ve uluslararası eseri bulunan Kapu, tarım ve hayvancılıkla ilgili önemli projelere katkıda bulunduğunu söyledi.

 

Kapu, Kars’ın tarım, hayvancılık ve turizmine yönelik olarak hazırladığı projeleri önümüzdeki günlerde açıklayacağını ifade etti.

 

YRD.DOÇ.DR. HÜSNÜ KAPU KİMDİR :

 

1971 yılında Sarıkamış’ın Karapınar Köyü’nde doğan Hüsnü Kapu; ilköğrenimini köyünde, orta ve lise öğrenimini de Sarıkamış ve Erzurum İmam Hatip Liseleri’nde tamamladı. 1991 yılında Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. 1993 yılında Kırıkkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi olarak göreve başlayan Kapu, Yüksek Lisansını “İş Ahlakı” konulu teziyle bu üniversitede tamamlayarak bilim uzmanı oldu. 1996 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde aynı bölümde doktora öğrenimine başlayan Kapu, “Orta ve Güneydoğu Anadolu’da yaşayan Girişimci/Yöneticilerin Yaşam ve Girişimcilik Değerleri”adlı doktora teziyle Doktor unvanını kazandı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Marmara ve Kırıkkale üniversitelerinde çeşitli akademik görevlerde bulunan Kapu, 2003 yılından beri Yrd. Doç. Dr. olarak Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünde İşletme Bölüm Başkanı ve Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalı Başkanı olarak çalışmaktadır. Değişik zamanlarda ABD ve İngiltere’deki bazı üniversitelerde bilimsel çalışmalar için bulundu. Yrd. Doç. Dr. Hüsnü Kapu aynı zamanda İlim Yayma Cemiyeti Kars Şube Başkanı olarak da görev yapmaktadır. Ayrıca Uluslararası akademik bir organizasyon olan Southern Management Association (SMA) üyesidir. İyi derecede İngilizce ve Arapça bilen Kapu, evli ve üç çocuk babasıdır.

Önceki ve Sonraki Haberler